0770-17 10 17 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

AEG Köksfläktar

Köksfläktar från AEG

På WhiteAway hittar du köksfläktar från AEG som håller hög klass. AEG har tillverkat och utvecklat vitvaror sedan 1887 vilket märks på dagens vitvaror och köksfläktar. AEG köksfläktar har avancerad teknik samtidigt som designen är tilltalande och passar i alla kök. Idag ägs AEG av Electrolux vilket har gjort att AEGs vitvaror är del av en av världens största tillverkare av vitvaror och köksfläktar. AEG och Electrolux ligger i framkant av den tekniska utvecklingen av vitvaror men försummar inte designen för den delen, som är mycket viktig i AEGs historia.

Tekniken bakom

AEG köksfläktar håller hög klass i många avseenden, allt från tekniken till finishen är genomtänkt och genomarbetad. Det viktigaste med en köksfläkt är att den ska hålla luften och miljön i köket på en bra nivå men utan att störa dig. Köksfläkten måste även passa in stilmässigt för att du ska vara riktigt nöjd. AEG köksfläktar med Silence Tech håller en otroligt låg ljudnivå även vid full effekt. Silence Tech tekniken i AEG köksfläktar bidrar till att köket kan vara en social mötesplats även under matlagningen utan att det blir osigt. Med stor kapacitet och låg ljudnivå är AEGs Silence Tech köksfläktar mycket populära.

Hur väljer jag rätt?

Visst kan det vara svårt att välja rätt köksfläkt, AEG har många olika köksfläktar att välja mellan. Det finns några saker du kan tänka på innan du köper en ny köksfläkt. Storleken på kåpan, fläktkapaciteten, ljudnivån, designen och självklart hur den monteras i köket. Först behöver du veta hur din köksfläkt ska placeras. Ska den monteras på väggen, från taket eller ska den vara integrerad i ett skåp? AEG har olika fläktar som passar olika monteringar. Storleken på kåpan och fläktkapaciteten är beroende på hur stor häll och kök du har. En tumregel är att kåpan till köksfläkten ska täcka spishällen för att fånga upp matoset, kapaciteten på fläkten kan enkelt räknas ut genom att multiplicera kökets area med vägghöjden och sedan med 10. Det ger ett ungefärligt värde på hur stor kapacitet din köksfläkt bör ha. Ett exempel om ditt kök är 4x5 meter och har en takhöjd på 2,5 meter bör du ha en kapacitet på fläkten på ca 500 m3 per timma. När du nu vet vilken typ av köksfläkt du behöver är det bara designen kvar. Stilen på din köksfläkt ska passa med det övriga i köket. AEG köksfläktar är omsorgsfullt utformade för att passa ditt kök.

Vill du ha hjälp att hitta rätt?

Vi på WhiteAway hjälper gärna till om du vill ha hjälp eller veta mer om AEG köksfläktar. Du når vår kundtjänst lättast på telefon 0770 17 10 17 eller via e-post på

Favoriter

Stäng