0770-17 10 17 öppet i dag kl. 8:30-21
  • Måndag8:30-21
  • Tisdag8:30-21
  • Onsdag8:30-21
  • Torsdag8:30-21
  • Fredag8:30-16
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Upp till 20% på alla vitvaror från Electrolux*

Se utbudet *Gäller ej varor markerade med Bestseller-pris, redan nedsatta varor eller returvaror. T.o.m. 22/9-21.

Ankarsrum

Köksmaskiner från Ankarsrum

Ankarsrum Original har sitt ursprung och håller fortfarande till i den lilla småländska bruksorten Ankarsrum som ligger precis mellan Västervik och Vimmerby. Idag, precis som alltid, har Ankarsrum hushållassistenter och köksmaskiner tillverkats här, precis som de alltid kommer att göra. Även de delar som inte tillverkas på plats köps in från lokala tillverkare, ofta inom samma kommun. Men motor och nästan alla delar av köksmaskinerna eller hushållsmaskinerna utvecklas, tillverkas och monteras i fabriken i Ankarsrum. Precis som alltid gjuts delarna i aluminium i gjuteriet för att sedan monteras till färdiga hushållsmaskiner. Lackering och platsdetaljer tillverkas och monteras också i trakten. Precis som närodlade råvaror är hushållsmaskinerna tillverkade lokalt vilket minskar transporter som medför stora utsläpp.

Hushållsmaskinerna från Ankarsrum kan användas till i princip allt som har med matlagning och bakning att göra: vispa, blanda, hantera degar och mixa. Med en stor degbunke och mängder av olika tillbehör har du allt du behöver för att lyckas i köket.

Smarta hushållsmaskiner anno 1940

Redan 1940 började man i Sverige att tillverka hushållsassistenter som snabbt blev populära ute i hushållen. Inledningsvis skedde tillverkningen i Electrolux regi, men på 60-talet flyttade fabriken till Ankarsrum och blev Ankarsrum Original. Det ursprungliga originalnamnet som Electrolux-maskinerna hade, ?Assistent?, kvarstod även efter flytten och hänger kvar än idag. De första versionerna av Ankarsrum Assistenter designades av industridesignern Alvar Lenning och var beigefärgade, hade ett tidstypiskt utseende motoret på 250 watt. Idag är sortimentet moderniserat och maskinerna finns i flera färger, redo att antingen passa in eller sticka ut i ditt kök . Dessutom är motoreffekten uppgraderad till hela 800 watt.

Under resans gång, och i över 70 år, har hushållsmaskinen Assistent hjälpt till med matlagning. Ankarsrum har sitt mål klart: att nu och i framtiden alltid kunna stå för tillverkningen av världens bästa köksmaskin.

Bäst i test!

Tack vare ständig förbättring och utveckling av maskinerna och deras olika delar har Assistenten och Ankarsrum fått många utmärkelser genom åren. Trots detta tycks man aldrig bli riktigt nöjd utan fortsätter att ständigt utveckla både teknologi och design hos produkterna. Assistenterna har blivit utsedda till bäst i test i bland annat WiseGuide, Rån och Rön samt ICA-kuriren och framför allt hyllats för sin svårslagna kvalitetskänsla.

Assistent på WhiteAway

På WhiteAway hittar du alltid ett stort utbud av hushållsmaskiner och köksmaskiner som Assistent, köttkvarnar eller grönsaksskärare. Alla hushållsmaskiner från Ankarsrum håller samma höga klass och en oerhörd kvalitet som gör dem till trogna följeslagare år ut och år in.

Vill du veta mer eller har frågor om Assistent eller någon av de andra hushållsmaskinerna hjälper vi gärna till. Du kan enkelt kontakta vår kundtjänst på telefon 0770 17 10 17 eller via e-post på [email protected]

Favoriter

Stäng