0770-17 10 17 öppet i dag kl. 08:30-16:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Electrolux Dammsugare

Electrolux dammsugare

Electrolux erbjuder en mängd olika prisvärda dammsugare som tillgodoser alla olika tänkbara behov hos dig som användare. Här hittar du allt ifrån kraftfulla centraldammsugare för de större hushållen till smidiga handdammsugare som är enkla att förvara och använda på mindre ytor. Alla Electrolux dammsugare har dock kvalitet, hög prestanda och lång livslängd gemensamt. För att hitta en variant som passar dina behov är det i huvudsak klokt att tänka på egenskaper som ljudnivå, storlek och sugeffekt samt om en dammsugare med eller utan påse är den bästa lösningen i ditt hem.

Tystast och starkast

Genom att använda sig av en unik "Silent Air Technology" kan många av Electrolux dammsugare hålla extremt låg ljudnivå, max 65 db, vilket är nästan samma nivå som ett vanligt samtal mellan två personer. Tänk på att för var tredje decibel på skalan uppfattar vi ljudet som dubbelt så högt, vilket innebär att små skillnader i siffror kan ha stor betydelse i praktiken. Hög luftgenomströmning bidrar dessutom till att dammsugarna trots sin låga ljudnivå bibehåller en effektiv insugningskraft. Med andra ord blir städningen både behagligare, roligare och lättare att genomföra med någon av Electrolux dammsugare.

Flexibilitet och funktion

Electrolux har utvecklat flera smidiga 2-in-1 dammsugare som kan användas både som vanlig dammsugare och som handdammsugare. 2-in-1 varianterna är i grund och botten skaftdammsugare med små handdammsugare som kan kopplas loss från skaftet och användas för att städa exempelvis möbler och hyllor eller andra svåråtkomliga områden. Den slanka designen gör att de tar mindre plats i städskåpet än vanliga varianter. Eftersom de dessutom är sladdlösa kan du röra dig mycket fritt.

Bland Electrolux dammsugare finns även mer fler varianter med kompakt storlek i kombination med lång räckvidd som gör dem lätta att använda och smidiga att förvara. Tänk på att aktionsradien, som avgör hur lång räckvidd dammsugaren ger utan att du behöver byta uttag, kan ha betydelse om du ska städa stora ytor. Smarta finesser såsom mjuka hjul, bärhandtag och utbytbara munstycken till dammsugaren kan också göra städningen mer effektiv och säker på olika underlag.

Med eller utan påse?

Bland Electrolux dammsugare finns varianter både med och utan dammsugarpåse, vilket ger dem lite olika egenskaper. En dammsugare utan påse arbetar snabbare, men kräver att du rengör dammsugarens filter emellanåt. Dammet samlas i en behållare inuti dammsugaren som också behöver tömmas när den är fylld.

En dammsugare med påse kräver ingen rengöring mer än att du byter påse, men eftersom dammsugarpåsarna måste köpas till separat innebär det en kontinuerlig kostnad som du inte behöver tänka på när du använder en påslös dammsugare. Om du har husdjur som fäller mycket hår eller ofta dammsugar ytor med grövre dammpartiklar är det dock rekommenderat att använda en dammsugare med påse för att slippa rengöra filtret alltför ofta.

HEPA-filter

Electrolux dammsugare med HEPA-filter är ett varmt rekommenderat alternativ för dammallergiker. HEPA-filtren har överlägset bäst förmåga att fånga upp och kapsla in de allra minsta mikropartiklarna från luften, vilket i de högsta klasserna innebär en upptagningskapacitet på hela 99,9 %.

Sugeffekt

Sugeffekten är tillsammans med luftgenomströmningen ett mått på dammsugarens effektivitet. Sugeffekten anges i watt och ju högre tal, desto mer damm kan sugas upp på kort tid. Luftgenomströmningen mäts i liter/sekund och anger hur många liter luft som kan filtreras per sekund.

Electrolux miljövänliga dammsugare

Electrolux bedriver ett framgångsrikt miljöarbete med vilket de tagit fram ett brett utbud av miljövänliga dammsugare som förbrukar mindre energi vid användning och tillverkas av återvunna material. Produkterna är en del av sortimentet "Energy Saver" och har försetts med Electrolux egen miljömärkning för att du som vill städa miljömedvetet enkelt ska kunna hitta de bästa produkterna för detta.

Med det unika programmet "Clean your mind" som finns hos ett urval av Electrolux dammsugare kan du dessutom ta städningen till nya höjder med hjälp av slags oformell meditation som är anpassad för dammsugarens ljudnivå.

Bäst i test

De flesta av Electrolux dammsugare får riktigt bra resultat i Råd och Röns produkttester, varpå många tilldelas titelar som "Bäst i Test" eller "Bra köp". Håll utkik efter Råd och Röns Bäst i test-markering när du väljer mellan olika Electrolux dammsugare för att hitta de varianter som har fått högst betyg.

Vill du fynda din dammsugare billigt på rea? Spana då in våra erbjudanden eller håll koll under mellandagsrean eller Blackfriday.

Fråga oss!

Vill du ha hjälp med att hitta den Electrolux dammsugare som passar dig allra bäst? Tveka inte att göra av dig till vår kundservice på tel 0770 17 10 17 eller [email protected] så hjälper vi dig!

Favoriter

Stäng