0770-17 10 17 öppet i dag kl. 8:30-21
  • Måndag8:30-21
  • Tisdag8:30-21
  • Onsdag8:30-21
  • Torsdag8:30-21
  • Fredag8:30-16
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Gram

Tidlösa vitvaror från GRAM

GRAM själva beskriver sin historia som ?sagan om en bykedja som utvecklades till en modern industrisaga?. Kedjan grundades år 1901 och började tidigt bedriva en framstående utveckling av kylteknik. Idag är GRAM en tungviktare inom vitvarubranschen i Sverige, Norge, Danmark och Finland och erbjuder ett brett sortiment av produkter för badrum och kök. Huvudkontoret finns i danska Kolding och ägs av Amica Wronki S.A. GRAM:s vitvaror utvecklas med fokus på hållbarhet, kvalitet, funktionalitet och miljövänlighet inramat av tidlös, skandinavisk design. Produkterna är lätta att älska och har smarta finesser som gör det lilla extra för bekvämligheten.

Hos oss hittar du ett brett utbud av spisar, diskmaskiner, ugnar, köksfläktar, inbyggnadshällar och självklart kylskåp och frysar från GRAM.

Specialister på kyl och frys

GRAM har ända sedan verksamhetens början visat framfötterna när det gäller kyl- och frysteknik. Än idag är står kylar, frysar, kombinationsskåp och side-by-side-skåp för den mest välslipade delen av sortimentet och erbjuder en hel uppsjö av moderna finesser. Större delen av kylskåpen har en Fresh Zone som gör att färskvaror som kött och fisk håller längre än i vanliga kylskåp. Kylskåpen har även utrustats med ventilationssystemet ?AirSystem? som fördelar den kylda luften jämnt i kylskåpet samt ?AirClean Filter? som förhindrar dålig lukt. Hos majoriteten av frysarna finns automatiska avfrostningssystem, elektronisk styrning och infrysningslådor samt Superfreeze för snabb infrysning av färskvaror. Den effektiva infrysningen förhindrar att iskristaller bildas på matvarorna och skadar cellväggarna, vilket gör att maten bibehåller sin saftighet och näring bättre än vid långsam infrysning.

Moderna detaljer

Hos GRAM:s vitvaror märks en stor noggrannhet kring detaljer och funktioner som gör produkterna mer användarvänliga. Digitala temperaturinställningar hos kyl och frys, touch-reglage och displayer hos inbyggnadshällarna samt smarta självrensningsfunktioner i form av kalatys eller pyrolys hos ugnarna. Köksfläktarna har skarp belysning och låg ljudnivå. Diskmaskinerna har smarta program som kan anpassas efter det gods du diskar. Listan över smarta egenskaper kan göras lång utan att ens vara i närheten av att täcka allt. För att läsa om de olika systemen som finns hos de vitvaror du är ute efter kan du titta närmare på produktbeskrivningarna.

Miljövänliga vitvaror

För GRAM är energieffektivitet av stor vikt, vilket har lett till att sortimentet innehåller produkter som i princip helt uteslutande tillhör de högsta energiklasserna. Även små skillnader i energiförbrukning kan göra stor skillnad i längden, särskilt när det kommer till exempelvis kylskåp som är igång dygnet runt, vilket GRAM har tagit hänsyn till i sin produktutveckling. Att välja vitvaror från GRAM är ett tryggt sätt att ge både miljön och plånboken en lite skonsammare behandling.

Vid sidan av energiförbrukgningen har dock GRAM även beaktat andra viktiga miljöfaktorer. Exempelvis är många av GRAM:s glaskeramiska hällar arsenikfria, vilket gör tillverkningen och återvinningen mer miljövänlig. Isoleringen av kyl- och frysskåpen görs med hjälp av gasen Pentan, vilket inte bryter ned ozonlagret. LED-belysningen i skåpen avger dessutom mindre värme och gör av med mindre energi än annan belysning.

Fråga oss!

Vi på WhiteAway står alltid till tjänst om du har frågor eller funderingar kring våra produkter. Hör av dig till oss på telefon via 0770 17 10 17 eller via mail på [email protected] så hjälper vi dig att hitta den bästa vitvarulösningen för ditt hem.

Favoriter

Stäng