0770-17 10 17 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Kaffe & Te

Kaffemaskin och tebryggare till billiga priser

Kaffemaskinen är för den vanliga svensken nästan livsviktigt. Men att köpa en kaffemaskin är inte alltid helt lätt. Därför ska vi försöka hjälpa och guida dig igenom ditt köp här på sidan. Du hittar ett brett sortiment av alla tänkbara kannor, bryggare, maskiner, bönor och tillbehör inom både kaffe och te.

Vi har kaffebryggare från de största och mest kända varumärken och du hittar varor i alla möjliga priskategorier. Vi har många olika modeller och varianter av kaffemaskiner och tebryggare, allt för att möta allas behov. Oavsett om du vill köpa en espressomaskin, kaffebryggare, kapselmaskin eller en tebryggare så har vi produkten för dig. Du kan även på vår sida hittar de kaffemaskiner som är bäst i test.

Vi samarbetar även med många olika tillverkare och har därför en stor bredd i vårt sortiment. Bland annat hittar du kaffemaskiner från Moccamaster, Nespresso, Siemens, Melitta, Delonghi, Miele, Philips, Kitchen Aid, Bosch, OBH Nordica och många fler.

Den bästa kaffemaskinen för dig

Det finns flera saker man bör fundera på när man ska bestämma vilken slags kaffemaskin eller bryggare man vill ha och för att veta det måste man veta vilket slags kaffe man gillar. Om du gillar starka och välsmakande varianter som espresso är en espressomaskin det självklara valet. Men om du vill kunna variera lite och både få espresso, latte, cappuccino och andra varianter är en kapselmaskin ett perfekt val. En klassisk kaffedrickare föredrar med största sannolikhet en klassisk bryggare. Sedan måste du också ta ställning till om du önskar en kvarn eller inte och om du vill ha en kaffekvarn är frågan om kvarnen ska bara inbyggd eller inte. Man kan nämligen även köpa dem bredvid.

Sedan bör du fundera på hur mycket kaffe du önskar att brygga vid varje bryggning samt hur ofta. Har du t.ex. behov av att brygga många koppar kaffe åt gången, är en kaffebryggare kanske det bästa alternativet. Önskar du däremot en något mer avancerad kaffemaskin där du endast gör en kopp kaffe åt gången, är vårt utbud av espressomaskiner, kapselmaskiner samt inbyggnadskaffemaskiner kanske det som lockar mest. Men kom ihåg att du enkelt kan göra en god caffe latte, caffe mocca eller cappuccino själv bara du har en mjölkskummare. Den behöver dessutom inte vara inbyggd utan du kan köpa den separat. Så om du exempelvis vill ha gott bryggkaffe men även ha möjlighet för att göra café latte ibland kan du köpa en mjölkskummare separat och glatt fortsätta brygga i en kaffebryggare. Dessutom ett betydligt billigare sätt än att köpa en helt ny kaffemaskin.

Kapselmaskiner

Kapselmaskinerna har slagit stort de senaste åren, kanske framför allt tack vare sitt enkla men effektiva koncept. Espresson doseras här ut med hjälp av små kapslar där en kapsel motsvarar en kopp kaffe. Den här typen av maskin finns i både stora och små varianter, och den största fördelen är att du kan variera kaffets smak och styrka från gång till gång endast genom att välja olika smaker på kapslarna. De tomma kapslarna samlas i en behållare som behöver tömmas mellan varven, men i övrigt kräver inte maskinen någon särskild avancerad skötsel.

Halvautomatiska kaffemaskiner

Det vanligaste att ha är en pumpdriven kaffemaskin. Då ser maskinen till att trycket blir perfekt för att brygga just den kaffesort du valt. Du får alltså en perfekt bryggd espresso med relativt lite ansträngning. Du måste dock själv mäta upp hur mycket kaffe du ska ha för din kopp. Dock ger detta dig möjligheten för att styra och ställa lite så att du kan anpassa kaffet efter önskad styrka.

Helautomatiska maskiner

En helautomatisk espressomaskin kräver ingen större ansträngning än ett fåtal knapptryck för att servera en färdig kopp espresso. Maskinen sköter dosering, bryggning och eventuell mjölkskummning på egen hand. Justeringsmöjligheterna för styrka, smak och dylikt är ofta beroende av hur avancerad den är. Vissa helautomatiska maskiner kan till och med spara dina individuella inställningar. För att hitta den variant som passar bäst för dina kaffevanor är det med andra enklast att lägga lite tid på att utforska sortimentet och ta reda på vilka maskiner som har funktioner som passar för dina behov.

Utseende

Förut tillverkades de flesta maskiner i färgerna svart eller vit. Numera kan du också hitta ett brett utbud i exempelvis rostfritt stål. Därmed kan du exempelvis matcha ditt kylskåp eller andra vitvaror i rostfritt stål. I vårt sortiment kan du hitta allt ifrån traditionell design till mer moderna kaffemaskiner med avancerade funktioner. Om du väljer en av de kaffebryggare som ska byggas in i din köksinredning kan det vara speciellt viktigt att den matchar övriga köket både till storlek, färg och form. Många har idag inbyggda vitvaror och då är det nästan en självklarhet att matcha med en inbyggd kaffemaskin. Det är något som tillför den sista touchen och ger en extrem känsla av lyx när man använder den.

För te-fantasten

Vi har inte bara traditionella vattenkokare utan även tebryggare för den som gärna vill brygga en hel tekanna åt gången och få fantastiskt resultat. Med en tebryggare kan du bjuda på te på ett elegant och trevligt sätt och utan problem göra flera koppar åt gången. Är du mer en person som vill göra te i en kopp i tagen och kanske oftast kör med tepåsar så har vi även vattenkokare i många olika modeller med en rad funktioner som gör vardagen lättare.

Vi hjälper dig

Har du behov av vägledning i ditt val av kaffemaskin eller något annat i vårt sortiment är du naturligtvis välkommen att kontakta whiteaways kundtjänst på telefonnummer 0770-17 10 17 eller via mail.

Favoriter

Stäng