Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 12:00-17:00
Kontakta oss
på mejl här
Favoriter
*Gäller utvalda produkter under perioden 22/9-24/9 och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.

Citronbulle med kardemumma

Mjuk och fräsch citronbulle, perfekt för alla fikastunder.

En airfryer kan göra mer än bara laga mat utan (eller väldigt lite) olja. Den kan också baka citronbullar på bara 10 minuter.

Sätt fart och bjud dina nära och kära på fantastiskt goda bakverk!

Ingredienser till degen

¼ paket jäst

2 dl mjölk, ljummen

75 g smör, mjukt

1 ägg

2 msk socker

1 tsk vaniljpulver

1 citron, (skalet)

250 g mjöl

1 tsk kardemumma

1 nypa salt

Citronsnegle med kardemomme
null

Ingredienser till fyllningen

100 g socker

1 citron, skalet och saften därifrån

2 msk smör, mjukt

½ tsk kardemumma

1 nypa ingefärapulver


Ingredienser till glasyren

100 g färskost

75 g florsocker

¼ citron, skalet och saften därifrån

Så gör du med degen


  • Ta en skål med ljummen mjölk och lös upp jästen i den.


  • Blanda smör, ägg, socker, vaniljpulver, rivet citronskal och 100g mjöl i mjölken.


  • Blanda väl innan resten av mjölet tillsätts. Knåda degen väl.


  • Lägg en kökshandduk över skålen med degen och låt den jäsa i minst 30 minuter.


  • Under tiden degen jäser kan du börja med fyllningen.
null
null

Så gör du med fyllningen



  • Lägg alla ingredienser i en skål och blanda väl med en sked eller gaffel.


  • När degen är färdigjäst, kavla ut den på bordet. Fördela fyllningen över degen jämnt och rulla ihop den. Skär rullen i 6 lika stora bitar.


  • Smörj Wilfa airfryerns bakplåt med smör och lägg i snäckorna.


  • Låt dem jäsa i ytterligare 30 minuter.


  • Blanda till sist färskost och florsocker i en skål.


  • Tillsätt sedan citronskal och juice.


  • Bred detta på de bakade citronsnäckorna när de har svalnat.
WILFA AF2B-550 Crispier Airfryer, Airfryer