Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 12:00-17:00
Chatten är
öppen
Favoriter
*Gäller utvalda produkter under perioden 22/9-24/9 och kan inte kombineras med andra erbjudanden eller rabatter.
null

Kassera och återvinn miljövänligt med whiteaway 

Gör det enkelt för dig själv och bra för miljön när du vill bli av med dina gamla vitvaror. Ett nytt kylskåp innebär ofta att det finns ett gammalt kylskåp som måste forslas bort. Detsamma gäller för tvättmaskiner, diskmaskiner, torktumlare, frysar, ugnar och andra stora vitvaror. Men hur gör man sig av med dem? Slipp krångel, undvik tunga lyft och ryggont – och se till att du får dina vitvaror bortforslade på ett miljövänligt sätt. Låt oss hjälpa dig att hjälpa miljön. Välj tilläggstjänsten "Bortforsling av dina gamla vitvaror" så gör vi det enkelt för dig genom att ta med oss din gamla vitvara.

Vad innebär bortforslingstjänsten?

Vi tar gärna med oss dina gamla vitvaror från 290 kronor – men det finns några saker du behöver tänka på. Bortforslingstjänsten omfattar endast vitvaror i samband med din valda leverans. Det innebär att föraren hämtar din gamla vara där den nya ska levereras. Se nedan vad du behöver tänka på om du lägger till bortforslingstjänsten till din leverans.

  1. Vid standardleverans av en ny vara (trottoarleverans): Din gamla vara ska kopplas ifrån och vara tom och placerad utanför din bostad så att föraren kan ta den med sig.
  2. Vid leverans och inbärning av en ny vara: Den gamla varan ska vara frånkopplad och vara tom och stå redo på golvet så att föraren kan ta den med sig.
  3. Vid leverans och installation av en ny vara: Om du väljer installation av en ny vitvara, monterar vi även ned den gamla. Se bara till att den gamla vitvaran är tom och kan transporteras ut från din bostad med vår automatiska säckkärra. Du måste därför säkerställa att varan kan passera fritt genom t.ex. din ytterdörr eftersom den gamla varan kanske har andra mått än den nya.
  4. För amerikanska kylskåp: Eftersom vi inte erbjuder amerikanska kylskåp kan vi tyvärr inte heller bära ut ditt gamla amerikanska kylskåp. Det måste därför stå redo utanför bostaden trots att du beställt inbärning av din nya vara.

Notera: Vi erbjuder tyvärr inte bortforsling från adresser på öar utan fast broförbindelse (inklusive Gotland). Om du istället väljer att kassera din gamla vitvara som grovsopor, kom ihåg att kontrollera det med din kommun så att det inte blir stående för länge och släpper ut miljöfarliga ämnen.

Vad händer med dina gamla vitvaror?

Enligt lag får inte vitvaror kasseras med annat avfall. De måste återvinnas på ett ansvarsfullt sätt. Det tar vi på whiteaway på fullaste allvar. När vi tar med oss dina gamla vitvaror ser vi till att de återvinns på ett ansvarsfullt sätt så att inga miljöfarliga ämnen riskerar att spridas i naturen.

Vi transporterar vitvarorna till en godkänd återvinningsanläggning som har bästa tillgängliga teknik för ett optimalt resursutnyttjande. En gammal diskmaskin innehåller t.ex. både järn, koppar, aluminium och glas. Detta är material som kan återvinnas för att användas i andra produkter. Ett exempel är aluminium som med fördel kan smältas och återanvändas i bilar och olika köksapparater.

Bortforsling och återvinning av dina nya vitvarors förpackning

Om du väljer att vi ska installera din nya maskin tar vi också med oss allt förpackningsmaterial. Då slipper du skrymmande material i ditt hem och du behöver inte tänka på var och hur du ska kassera förpackningen på ett miljövänligt sätt. Vi skickar all frigolit, plast och kartong till återvinningen.

null
null