Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 08:30-21:00
Kontakta oss
på mejl här
Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.
null

Lägg inte för mycket energi på disken!

PerfectDry diskmaskiner med mineralet Zeolith® sparar er. Så här fungerar det: Mineralet alstrar värme som gör att förbrukningen av el minskar rejält. Självklart utan att kompromissa med diskresultatet. att det även ser till att göra disken torr gör ju inte saken sämre. På sidan har vi samlat alla diskmaskiner som använder sig av Zeolith® och lite mer information om hur du kan dra nytta av det.

null

Zeolith® – Hur fungerar det?

Är du ute efter att köpa en energisnål diskmaskin så ska du söka efter Bosch PerfectDry diskmaskiner med Zeolith®.

Förutom att spara el så är Zeolith något av ett antifuktsystem. Det suger in fuktigheten och omvandlar den till varm luft. Så förutom att du alltid får perfekt ren disk så blir den även torr – även saker av plast. Rätt så finurligt. Rätt så Boschigt.

Klicka på bilden för att se en kort video om hur Zeolith® fungerar.

Utvalda Bosch diskmaskiner med Zeolith® hos whiteaway

Varför är Zeolith® bra?

Zeolith® har ett par egenskaper som passar särskilt bra för diskmaskiner. Mineralet är ovanligt bra på att hantera värme och fukt – när zeolitkulorna kommer i kontakt med fukt alstrar de värme som i sin tur hettar upp disken. Detta gör att Bosch diskmaskiner har rekordlåg energiförbrukning.

Faktiskt upp till hela 30% mindre jämfört med en diskmaskin i Serie 2 (12 kuvert 290 kWh) utan Zeolith® med en diskmaskin i Serie 8 (14 kuvert, 237 kWh) med Zeolith®.

Beräkningen är baserat på de officiella mätmetoderna 280 diskomgångar i standardprogram Eco 50°C.

Zeolith® torkar disken bättre, även saker av plast.

null
null

Vilket sätt att diska är bäst för miljön?

Känner du att du vill göra ett bra miljöval men tänker att det är sämre för miljön att diska i maskin än för hand? Tvärtom!

En diskmaskin använder 9,5 liter vatten (varierar något per modell) medan det går åt cirka 90 liter vatten när du diskar för hand i diskho eller balja.

Energi då? Diskar du för hand går det åt ca 3,3 kWh energi (50 gradigt vatten) per diskning medan diskmaskinen endast förbrukar 0,84 kWk per cykel. Maskindisk; rätt klimatsmart alltså.

Uppgifterna om liter och energi vid handdisk är hämtade från svenska Energimyndigheten och är baserade på 13 kuvert.