Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 08:30-21:00
Chatten är
öppen
Favoriter
null

Vilken dammsugare ska du välja?

Det finns många fantastiska alternativ när du ska välja dammsugare! Med vår guide kan du enkelt hitta dammsugaren som passar just ditt hem. Ditt hems storlek påverkar, hur många som bor i hushållet och inte minst om det finns fyrbenta familjemedlemmar eller inte.

De fyra valen:

Ett bra utbud - Anpassat efter dig

null

Jag är allergisk – vilken dammsugare ska jag välja?

Om du eller någon annan i hushållet har allergi finns det dammsugare med HEPA-filter. HEPA-filtret rensar luften på allergener vilket betyder att dammsugaren inte blåser ut luft med mikroskopiska partiklar i. Det finns olika HEPA-filtreringsklasser där de högsta har det finaste filtret. Läs mer om dem här.

Se vårt utbud av allergivänliga dammsugare här

null

Husdjur (eller tonåringar) i hushållet som fäller?

Om du har husdjur hemma som fäller känner du säkert igen dig i frustrationen över att dammsugaren inte får med alla hår. Lyckligtvis finns det idag ett stort utbud av dammsugare som är anpassade för att fungera optimalt i för dig med djur. Dessa är extra effektiva när det kommer till hund- och katthår och även till dålig lukt.

> Se vårt utbud av husdjursvänliga dammsugare här

Vilken typ av dammsugare behöver du?

Vilka funktioner ska dammsugaren ha?

Vilka dammsugare passar till ett hushåll med småbarn?

Har du små barn i hemmet finns det ett par saker du bör vara obs på när du ska välja en ny dammsugare. För det första kan det vara en god idé att välja en tystare modell som inte väcker barnen när de sover. En annan fördel är att du då kan höra barnen medan du dammsuger. De tystare modellerna har en ljudnivå på 65 dB eller lägre. Samtidigt är en handdammsugare också väldigt smidigt att ha eftersom det ofta spills mat och annat på golvet som ska röjas bort i farten.

> Se vårt utbud av tystare modeller av dammsugare här.


Räckvidd eller mobilitet?

När du ska köpa en ny dammsugare behöver du fundera på om du ska prioritera räckvidd eller flexibilitet. Om du bor i ett hus med stora golvytor är det skönt att ha en dammsugare med så lång sladd som möjligt och med hög kapacitet. Bor du däremot mindre eller i lägenhet så är det bättre att ha en dammsugare som inte är så stor och som är lätt att packa undan. Då kan en handdammsugare exempelvis vara ett perfekt val.

Lönar det sig att köpa en robotdammsugare?

Har du en hektisk vardag och hellre vill spendera din fritid på något annat än att slåss mot dammråttor? I så fall bör du överväga att investera i en robotdammsugare. De lämpar sig extra bra till stora golvytor. En robotdammsugare kan dock inte ersätta en traditionell eftersom att den inte kommer åt lika bra i hörnen, under möbler och andra svåråtkomliga ställen. Men den kan göra en stor del av jobbet så att du bara behöver komplettera med en snabb dammsugning lite då och då.

> Se vårt utbud av robotdammsugare här.


Med eller utan påse?

Det finns dammsugare både med och utan påse. Fördelen med att ha en påslös är att du slipper byta och köpa dammsugarpåsar. Å andra sidan är de ofta mer högljudda, lite dyrare och såklart krävs det att man tömmer behållaren med jämna mellanrum.

> Se vårt utbud av påslösa dammsugare här.

Är du på jakt efter fler olika vitvaror? 

null
null
null
null