0770-17 10 17 öppet i dag kl. 8:30-21
  • Måndag8:30-21
  • Tisdag8:30-21
  • Onsdag8:30-21
  • Torsdag8:30-21
  • Fredag8:30-16
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Spara upp till 20% på utvalda varor

Vilken diskmaskin ska du välja?

Letar du efter en ny diskmaskin, men är osäker på vilken som passar dig och dina behov bäst? I den här guiden hjälper vi dig att få en överblick och bli lite klokare när du ska välja diskmaskin. Bland annat tar vi upp program och ljudnivå och längst ner hittar du även tre rekommendationer. 

Familjens storlek spelar en stor roll!

Två viktiga komponenter: Effektivitet mot bakterier och ljudnivå

Vilka diskmaskiner håller bakterierna i schack?

Många upplever att deras diskmaskiner luktar illa vilket ofta beror på bakterietillväxt. Detta kan många gånger motverkas genom att man släpper ut ångan från diskmaskinen så snart den har diskat klart. Men få kan anpassa sin vardag efter diskmaskinen och därför kan det då vara en bra idé att välja en modell med AirDry. Då öppnas nämligen luckan automatiskt när maskinen är färdig. Alternativt kan du välja en modell med timer så att du kan skjuta upp starttiden till den tid du vill så att det kan klaffa med när du är hemma.

Se vårt utbud av diskmaskiner med timer

Ljudnivå – hur högt är för högt?

Ljudnivån kan vara en avgörande faktor och beroende på var diskmaskinen ska placeras och hur stort ditt hem är. Om du har en öppen planlösning där kök och matbord är placerade nära varandra kan det vara klokt att investera i en tystare modell. Om du inte kan stänga dörren till köket eller på annat sätt skärma av för ljud rekommenderar vi en diskmaskin med under 46 dB för att den inte ska störa medan man gör andra sysslor i hemmet, samtalar eller slappnar av framför tv:n. Som referens ligger ett samtal i normal samtalsnivå på ca 60 dB.

Se vårt utbud av tysta diskmaskiner

Vilka funktioner ska diskmaskinen ha?

Vad är fördelarna med Zeolit?

Om du vill kunna plocka ur diskmaskinen så snart den är klar bör du överväga en modell med zeolit-torkning. Zeolit är en naturlig mineral som omvandlar fukt till torr värme. Förutom att det säkrar en snabb torkningstid sänker den även energiförbrukningen. Med en sådan modell slår du alltid två flugor i en smäll!

Se vårt utbud av diskmaskiner med zeolit-torkning

Diskprogram

Förutom snabbprogrammen finns det en rad andra program du kan använda dig av. Ju fler program maskinen har, ju dyrare är den som regel, så du måste avgöra om du verkligen behöver och kommer använda många program. Om du har små barn och ska diska nappflaska och annat liknande kan det exempelvis vara bra med ett hygienprogram eftersom de diskar längre och på högre temperatur. Samtidigt kan det vara bra att ha ett skonsamt program om du ska diska finservisen eller känsliga glas. 

Vilken typ av diskmaskin behöver du?

Favoriter

Stäng