Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 12:00-17:00
Kontakta oss
på mejl här
Favoriter
Expertrådgivning inför köp 08-502 799 23
Öppet alla dagar.
null

Energieffektiva vitvaror


Se alla våra energisnåla produkter här. Alla produkter du ser här har fått den högsta energimärkning i sin kategori.

null
null
null
null
null
null
null
null

10 Energisparande Tips för Dina Vitvaror

- Minska elförbrukning


Du kanske kollar på dagens spotpris på el och inser att det är viktigare än någonsin att spara på energikostnader.

När du vill minska på energiförbrukningen hemma är vitvarorna en av de viktigaste faktorerna, tillsammans med varmvatten och värme. Så hur kan man spara el?


Upptäck våra topp 10 tips för att effektivt spara energi med dina hushållsapparater:


  1. Optimera Kyl och Frys Temperaturer: Hur kall ska en kyl vara? Kontrollera att kylskåpet är inställt på +4 grader och frysen på -18 grader. Genom att justera temperaturen kan du spara upp till 5% energi för varje grad du sänker.
  2. Regelbunden Avfrostning av Kyl och Frys: Glöm inte bort att regelbundet avfrosta din kyl och frys. Frostuppbyggnad kan öka energiförbrukningen eftersom enheten måste arbeta hårdare.
  3. Energisparlägen på Diskmaskinen: Använd energisparlägen på din diskmaskin och välj program som använder lägre temperaturer. Det är mer energieffektivt och kan minska din elförbrukning betydligt.
  4. Lufttorkning efter Disk: Efter diskningen, öppna diskmaskinen och låt disken lufttorka istället för att använda torkcykeln. Detta sparar energi och förlänger livslängden på dina redskap.
  5. Effektiv Matlagning med Slow Cooker, airfryer och Mikrovågsugn: Använd en slow cooker, airfryer eller mikrovågsugn för matlagning. Dessa apparater förbrukar mindre energi jämfört med traditionella ugnar och spisar.
  6. Välj Energieffektiva Vitvaror: När du behöver byta ut dina vitvaror, välj energieffektiva modeller. Vitvaror med god energiklass kan minska din energiförbrukning avsevärt. Frysar märkta med “low-frost” eller “NoFrost/Automatisk avfrostning” gör att du inte behöver lägga tid eller pengar på en frys med frostuppbyggnad.
  7. Maximera Utnyttjandet av Tvätt- och Diskmaskiner: Försök att alltid köra fulla maskiner för att undvika onödiga omgångar. Detta gäller både för tvätt- och diskmaskiner. När ska man tvätta för att spara el? Om du har möjligheten att använda ett energisnålt program och kan tvätta på sen kväll eller under natten så har du bättre förutsättningar för att spara pengar.
  8. Underhåll Tätningar på Kyl och Frys: Kontrollera regelbundet att tätningarna på ditt kylskåp och din frys är i gott skick för att förhindra att kall luft läcker ut och öka energieffektiviteten.
  9. Kyl Maten Rätt: Låt varm mat svalna innan du ställer in den i kylskåpet. Att placera varm mat direkt i kylen tvingar kylsystemet att arbeta hårdare, vilket ökar energiförbrukningen.
  10. Smart Användning av Kylskåpet för Matavfrostning: Planera i förväg och tina fryst mat i kylskåpet. Detta hjälper till att kyla ner resten av innehållet och minskar därmed energiförbrukningen.


Genom att implementera dessa enkla men effektiva energisparande tips i ditt hem, kan du avsevärt minska din elförbrukning hemma.

Kom ihåg att små förändringar i ditt dagliga liv kan ha stor inverkan!