Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
kundservice är stängd
Kontakta oss
på mejl här
Favoriter
Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.
null


Ny energimärkning för kombinerad tvätt/tork

Ny energimärkning. Vad betyder det för dig när du väljer kombinerad tvätt/tork? Det behöver inte vara särskilt krångligt. Vi gör det härligt enkelt för dig. Här får du en översikt över ändringarna för kombinerad tvätt/tork fr.o.m. den 1 mars 2021


De viktigaste förändringarna 

  • Skalan på den nya energimärkningen går från A till G.
  • Energiklasserna A+, A++ och A+++ utgår.
  • Idag finns inga produkter i den bästa energiklassen. Detta beror på strängare krav och nya mätningsmetoder. Produkterna är därför inte sämre.
  • Energiförbrukningen ses tydligare.
  • Nya, mer tydliga och förbättrade symboler.
  • En ny QR-kod som kan scannas. Genom den kan man hämta ett datablad med ytterligare produktinformation.


Bakgrunden till de nya reglerna

De nya EU-reglerna, som gör det svårare att uppnå bästa energiklass, skapar ett större engagemang för att utveckla vitvaror med minskad energiförbrukning. På detta sätt hjälper den nya klassificeringen till att skydda miljön. Och samtidigt skapar den nya energiskalan (A–G) större intervaller. Det innebär större inblick för dig som konsument.

null

På den nya energimärket hittar du

Högst upp: En ny QR-kod som kan scannas. Genom den kan man hämta ett datablad med ytterligare produktinformation.

Vänster og höger sida: Energiklasserna är uppdelade i färger från röd (G som är sämst) till grön (A som är bäst) och hela skalan är synlig.

Mitten: Precis under de två skalorna visas energiförbrukning för 100 cykler angivet i kWh. Till vänster visas för tvätt och tork och till höger för endast tvätt. Det som är nytt är att tvätt och tork nu testas vid maximal kapacitet på båda parametrarna, jämfört med tidigare då man endast testade tvättkapaciteten.

Nederst: Nya, mer tydliga och förbättrade symboler.

Vad betyder de nya symbolerna?

Tvättkorg: Denna symbol visar tvättmaskinens nominella kapacitet i kg. Kapaciteten för tvätt och tork visas till vänster och kapaciteten för endast tvätt till höger.

Kran: Denna symbol visar avvägd avvägd vattenförbrukning i liter. Även här visas tvätt och tork till vänster och endast tvätt till höger.

Klockan: Denna symbol visar den beräknade maxtiden i timmar och minuter för en fylld maskin. Även här symboliseras tvätt/tork till vänster och endast tvätt till höger.

T-shirt: En urvriden t-shirt symboliserar centrifugeringens effekt från A-G.

Megafon: Denna symbol visar ljudnivån för tvättmaskinen när den centrifugerar och är angiven i decibel. Denna skala löper från A-D.

Få kunskap och inspiration för en mer hållbar vardag