Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 08:30-21:00
Kontakta oss
på mejl här
Favoriter
Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.
null


Ny energimärkning för tvättmaskiner


Ny energimärkning. Vad betyder det för dig när du väljer tvättmaskin? Det behöver inte vara särskilt krångligt. Vi gör det härligt enkelt för dig. Här får du en översikt över ändringarna för tvättmaskiner fr.o.m. den 1 mars 2021


De viktigaste förändringarna 

  • Skalan på den nya energimärkningen går från A till G.
  • Energiklasserna A+, A++ och A+++ utgår.
  • Idag finns inga produkter i den bästa energiklassen. Detta beror på strängare krav och nya mätningsmetoder. Produkterna är därför inte sämre.
  • Energiförbrukningen ses tydligare.
  • Nya, mer tydliga och förbättrade symboler.
  • En ny QR-kod som kan scannas. Genom den kan man hämta ett datablad med ytterligare produktinformation.


Bakgrunden till de nya reglerna

De nya EU-reglerna, som gör det svårare att uppnå bästa energiklass, skapar ett större engagemang för att utveckla vitvaror med minskad energiförbrukning. På detta sätt hjälper den nya klassificeringen till att skydda miljön. Och samtidigt skapar den nya energiskalan (A–G) större intervaller. Det innebär större inblick för dig som konsument.

null

På den nya energimärket hittar du

Högst upp till höger: En QR-kod som kan scannas. Genom den kan man hämta ett datablad med ytterligare produktinformation.

Vänster sida: Energiklasserna är uppdelade i färger från röd (G som är sämst) till grön (A som är bäst) och hela skalan är synlig.

Höger sida: Den svarta pilen med en bokstav i är den pil som visar vilken energiklass just denna produkt befinner sig i.

Mitten: I mitten på energimärkningen, under färgskalan, visas den avvägda energiförbrukningen per 100 tvättar. Detta är angivet i kWh.

Nederst: Nya, mer tydliga och förbättrade symboler.

Vad betyder de nya symbolerna?

Tvättkorg: Kapaciteten för tvättmaskinen mäts och beräknas nominellt (baserat på Eco 40–60 program) och markeras med en tvättkorg.

Klocka: Denna symbol visar maxtiden för Eco 40–60 programmet. Tiden visas i timmar och minuter och är baserad på en full tvättmaskin.

Kran som droppar: Kranen symboliserar den avvägda vattenmängden per tvätt angett i liter.

Urviden t-shirt: Symboliserar centrifugeringens effekt från A-G.

Megafon: Denna symbol visar ljudnivån för tvättmaskinen när den centrifugerar och är angiven i decibel. Denna skala löper från A-D. 

Få kunskap och inspiration för en mer hållbar vardag