Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 12:00-17:00
Kontakta oss
på mejl här
Favoriter
null

Varför välja en robotdammsugare?

Är du trött på att spendera din fritid med att dammsuga och låter det inte härligt att kunna komma hem till ett välstädat hem efter en dag på jobbet?

Då bör du överväga att köpa en robotdammsugare. Det är i synnerhet ett självklart val om du bor i ett stort hus med stora golvytor. En robotdammsugare kan aldrig helt ersätta en traditionell dammsugare eftersom den har lättare att komma åt i hörnen, men den gör mycket av jobbet.

I den här guiden hjälper vi dig att få en överblick och bli lite klokare om vilka funktioner du ska tänka på.

Lägre ljud och enkel användning

null

Ljudnivå

Många robotdammsugare är förvånansvärt tysta. Flera modeller har en ljudnivå på 55-60 dB (A), vilket i princip motsvarar en normal konversation. De flesta traditionella dammsugare är något bullrigare med 10-20 mer dB i ljudnivå. 

null

Mindre jobb och mer rengöring

Tryck på en knapp och låt robotdammsugaren göra jobbet. Du kan programmera den så att den arbetar när du inte är hemma – eller så kan du bara slänga upp benen i soffan och titta på när roboten gör jobbet åt dig.

Du kommer garanterat få det städat oftare med en robotdammsugare. De flesta kan nog hålla med om att dammsugning inte är det roligaste man kan göra – men när det bara krävs en knapptryckning ökar sannolikheten för att det faktiskt blir gjort. 

Vilka funktioner ska robotdammsugaren ha?

Det är värt att överväga vilka smarta funktioner du vill att din nya robotdammsugare ska ha.

Borstar/rullar

Borstarna på en robotdammsugare, som finns i nylon eller gummi, kan vara bättre på att få bort djurhår än en vanlig dammsugare.

App

Vissa robotdammsugare är utrustade med en app vilket gör att du kan styra var, när och hur din robot ska rengöra oavsett var du är.

Återvända till laddaren

En robotdammsugare är ofta programmerad till att hitta tillbaka till laddstationen efter dammsugning. Din robotdammsugare återupptar rengöringen där den slutade.

Batteritid

De flesta robotdammsugare håller länge – vanligtvis mellan 60-150 minuter, så att städningen inte störs av en laddning. 

Automatisk tömning

Ibland är det nödvändigt att tömma dammbehållaren och rengöra borstarna men det finns faktiskt robotdammsugare som töms automatiskt i en sluten engångspåse som kan lagra innehållet från 30 dammbehållare.

Behållarens kapacitet

Vissa robotdammsugare kan klara av nästan dubbelt så mycket som andra. Den typiska behållarens kapacitet är mellan 0,35-0,60 l.

Moppfunktion

Du kanske vill överväga en robotdammsugare med kombinerad moppfunktion om du har trägolv eller klinker. Med en integrerad moppfunktion levererar roboten ett extra bra resultat där den tar hand om doseringen av den mängd vatten som behövs för det aktuella området.

Kortfunktion

Vissa robotdammsugare är så intelligenta att de kan skanna rummet, lagra bilderna och beräkna den mest effektiva vägen för att rengöra. Detta gör att du själv kan bestämma vilka rum som ska rengöras och när. 

Terräng/område

Viktiga saker att tänka på när du väljer en robotdammsugare är trappor, kanter och möbler. De flesta robotdammsugare kan komma över kanter på 1,5-2 cm. Dessutom är vissa utrustade med sensorteknik som gör det möjligt för robotdammsugaren att upptäcka och undvika hinder och att falla nedför trappor. En annan smart funktion är Furniture Protection-teknik som innebär att robotdammsugaren skannar rummet och sedan undviker att köra på möbler medan den dammsuger. 

Vi rekommenderar:

null

Severin - Mycket för pengarna

Ljudnivån är 65 dB, vilket är betydligt lägre än de flesta traditionella dammsugarna.

När den är fulladdad kan roboten arbeta i 90 minuter.

Se den här

null

Dreame D9 - Hög sugkraft

Utmärker sig med extremt hög sugkraft - så mycket som 3000Pa så att både hårda golv och mattor rengörs effektivt.

D9 använder Lidar-lasernavigering, vilket innebär att den snabbt lär känna ditt hem och kartlägger detta.

Se den här

Är du på jakt efter fler olika vitvaror? 

null
null
null
null