Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 08:30-21:00
Chatten är
öppen
Favoriter
Torktumlare - guide - whiteaway

Vilken torktumlare ska du välja?

Är du på jakt efter en ny torktumlare, men vet inte riktigt vilken som passar dig och dina behov bäst? I den här guiden hjälper vi dig att få en överblick och se hur man väljer helt rätt torktumlare. Avgör hur stor kapacitet den ska ha, hur mycket den får låta, vilka funktioner du behöver och mycket mer.

Hitta torktumlare til:


Förstå din torktumlare

Tørretumbler med åben låge

Olika typer torktumlare

Frånluftstorktumlaren leder den fuktiga luften från torktumlaren ut genom ett rör i väggen på ditt hus. Det betyder därför att du ska göra ett hål i muren för att montera den. Fördelen med denna typ är att den inte avger fukt i rummet.

Det är härligt enkelt att montera en kondenstorktumlare. Den ska bara kopplas in i ett vanligt eluttag. Den kondenserar fukten i kläderna och samlar det i en behållare som du enkelt kan tömma eller koppla till huset avlopp via en avloppsslang. Nackdelen med denna typ är att den avger lite fukt i rummet.

Många väljer också torkskåpet som ett supplement till de övriga typer – speciellt barnfamiljer som har mycket tvätt.

> Se de olika typerna här

Vasketøjskapacitet

Hur väljer jag rätt kapacitet?

En av de viktigaste faktorerna du ska tänka på när du köper en ny torktumlare är kapaciteten. Speciellt för barnfamiljer som tvättar och torktumlar mycket kläder, så är det skönt att torktumlaren är stor nog till att få plats med hela familjens kläder. Därför är det också onödigt att ha en stor torktumlare, om ni inte är så många i hushållet och inte torktumlar så ofta. Kapaciteten mäts i kilo, och vi brukar rekommendera följande: 

> Den lilla hushåll: 1-3 personen: 0-7 kg.

> Den genomsnittliga hushåll: 3-5 personen: 8-9 kg.

> Den stora hushåll: 5+ personen: 9+ kg.

Person trykker på en knap på en hvid vaske maskine

Ljudnivå – hur högt, är för högt?

Det är inte många som vill ha en högljudd torktumlare. Speciellt inte om den är placerad centralt i hemmet, eller ännu värre, nära sovrummet. Då kan det vara en god idé att gå efter en modell med låg ljudnivå. Det vill säga en ljudnivå på max 66 dB.

> Se vårt utbud av torktumlare med låg ljudnivå här.

Vilken typ av torktumlare behöver du?


Vilka funktioner ska maskinen ha?

Tidsinställning och timer-funktion

Med en tidsstyrning kan du välja hur länge du önskar att torktumlaren ska torka. Med sensorstyrning kan du ställa in vilken grad du vill att maskinen ska torka till. Torktumlaren slutar av sig själv, när torkningsgraden är nådd. Fördelen med detta är att du inte använder onödig energi på att övertorka kläderna, samt att du sliter inte lika mycket på kläderna. Med timer-funktionen kan du själv bestämma när torktumlaren ska starta. Du kan exempelvis ställa in torktumlaren till att starta när du inte är hemma, så du undgår att bli störd. Du kan också använda funktionen till att bestämma när torktumlaren ska vara klar, så att du till exempel kommer hem till nytorkade kläder.

> Se torktumlare med sensorstyrning här.


Skrynkelreducering och ångfunktion

Båda ovanstående funktioner är något för dig som gärna vill undgå att få skrynkliga kläder efter en tur i torktumlaren.

Funktionen skrynkelreducering fortsätter med att vända kläderna efter att programmet är avslutat, vilket gör att det inte blir skrynkligt.

Torktumlare med ångfunktion motverkar att dina kläder blir skrynkliga genom att blåsa varm ånga in i trumman.

> Se torktumlare med ångfunktion.

Vill du göra något bra för miljön och spara pengar?

Ju högre energiklass din maskin har, ju mindre energi använder den. Energiskalan på torktumlare går från A+++ till G. Väljer du en torktumlare med energiklassen A+++ istället för B, kan du minska ditt energiförbruk med upp till 50%. Du kan också spara både energi och pengar genom att välja en torktumlare med värmepumpteknologi.

Tips: Du kan också spara el och ström genom att undgå att använda snabbprogrammet. Dessutom kan du spara upp till 55% av energiförbruket genom att halvera temperaturen från 60 grader till 30 grader.

> Se vårt utbud av energieffektiva torktumlare.


Bra kondenseringsförmågan

Väljer du en kondenstorktumlare är det en god idé att undersöka kondenseringsförmågan som angivs på en skala från A-G. Skalan visar kondenstorktumlarens förmåga att ta bort och kondensera fukt från rummet.

Det betyder att en torktumlare med kondenseringsförmåga A är bra på att absorbera och motverka fukt som rinner på väggarna och eventuellt bildande av svamp i ditt hus. Om du väljer en torktumlare med en bra kondenseringsförmåga försäkrar du dig därför ett bättre inomhusklimat.

> Se torktumlare med en god kondenseringsförmåga här.

Är du på jakt efter fler olika vitvaror? 

null
null
null
Kontakt 70 17 10 17