Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 08:30-21:00
Chatten är
öppen
Favoriter
Spårningsinfo saknas just nu p.g.a. problem hos transportören. Leveranser sker som vanligt.
null

Vilken spis och ugn ska det vara?

Behöver du göra om köket och byta ut spisen/ugnen eller spishällen?

Det kan vara svårt att välja bland alla tillgängliga alternativ och hitta den lösning som passar just dig och ditt hem.

Därför har vi skapat den här guiden som ger dig en snabb överblick och besvarar de vanligaste frågorna när du är på jakt efter en ny spis/ugn eller spishäll. 

Se vårt utbud – anpassat för dig

null

Ska jag välja en spis eller en ugn och en separat spishäll?

Ugnen och spishällen är centrala delar av köket – det är här merparten av all matlagning sker och många väljer därför att slå ihop de två i en spis. Det är den billigaste och vanligtvis den enklaste lösningen, men det kan ibland vara fördelaktigt att dela de två åt med en separat spishäll och en inbyggnadsugn. I sådant fall behöver spishällen inte vara ovanpå ugnen och därför placeras högre upp så att du inte behöver huka dig ned så ofta. Det gör även att du kan stå vid spishällen och laga mat utan att behöva störas av värmen från ugnen.

null

Hur stor ska ugnen vara?

Ugnsstorlekar mäts i liter och kan vara bra att tänka på ordentligt eftersom ugnens storlek avgör hur mycket du kan laga i den på en gång. Ofta är du dock begränsad av hur stort själva köket är. Det viktigaste är att du hittar en ugn som passar kökets storlek. Har du ett IKEA-kök? Du hittar vitvaror med IKEA-mått här.

Se vårt utbud

Vilka funktioner ska ugnen ha?

Du byter säkert inte ugn varje år, så ett antal nya smarta funktioner har förmodligen kommit ut sedan du letade efter en senast. Många väljer idag en ugn som har självrengöring med pyrolys eftersom det gör rengöringen så mycket enklare. En annan populär funktion är en inbyggd stektermometer som hjälper dig att tillaga perfekta oxstekar och liknande. En annan smart funktion är teleskopskenor som gör det enklare och bekvämare att ta ut och ställa in saker i ugnen.


Vad är fördelarna med en ångugn?

Innebär ett byte från en traditionell ugn till en ångugn att du måste lära dig att laga mat från grunden igen? Nej då, du kan vara lugn. Det är snarare så att en ångugn, som använder ånga för att tillaga maten, kan göra det enklare för dig att få bra resultat när du lagar mat. Många professionella kockar föredrar ångugnar eftersom de är bättre på att bevara texturer, saftighet och krispighet. Om du känner att du inte vågar ta steget från en traditionell ugn till en ångugn ännu kan du kanske nöja dig med en kombiugn (en traditionell ugn med ångfunktion) och få samma fördelar. 

> Se vårt utbud av ångugnar

> Se vårt utbud av kombiugnar

null

Är du på jakt efter fler olika vitvaror? 

null
null
null
null