Det gick dessvärre något fel med sökningen. Vi beklagar besväret. Vi hoppas att du vill pröva igen senare.
0770-17 10 17
öppet idag kl. 08:30-21:00
Chatten är
öppen
Favoriter
Torktumlare med värmepumpteknologi


Önskar du att skona miljön och sänka elräkningen? 

Verkar det som att din torktumlare kör på sista varvet? Eller överväger du att byta ut torkställningen med en torktumlare? Då borde du överväga att välja en torktumlare med värmepumpsteknologi. Fördelen med värmepumpsteknologi är att i stället för att blåsa varm och fuktig luft ut i det fria eller i behållaren, så tar teknologin bort fukten och gör så att värmen återanvänds till att torka de nästkommande tvättar. 


energibesparing

Upp till 70% energibesparing

Du använder helt klart mer ström om du torkar dina kläder i en traditionell torktumlare jämfört med en torktumlare med värmepump. Energiförbruket på en torktumlare med värmepumpsteknologi ligger på omkring 170–300 kWh/år, medan en traditionell kondenstorktumlare använder omkring 500-600 kWh. Innan du köper en ny torktumlare rekommenderar vi därför att du kastar ett extra öga på antal kWh på energimärkningen.

Med en torktumlare med värmepumpsteknologi kan du därför spara upp till 70% på elräkningen jämfört med en traditionell torktumlare. Dock kan en torktumlare med värmepump vara lite dyrare att köpa, men i det långa loppet kan du spara mycket pengar varje år på grund av den låga energiförbrukningen. .  

Spar plads og undgå besværlig montering

Flere af tørretumblerne med varmepumpeteknologi kræver hverken aftræk eller ventilation. Derfor er det også en oplagt mulighed for dig, der ønsker at kunne placere den i et hvilket som helst rum og uden det store bøvl med monteringen. Samtidig fylder disse modeller heller ikke mere på gulvet end almindelige tørretumblere – nogle typer fylder endda mindre!

Kläder som håller längre

En torktumlare med värmepumpsteknologi är snällare mot dina kläder än vad en traditionell torktumlare är och det beror på att den torkar vid en lägre temperatur. Det betyder att kläderna slits mindre och därför håller i längre tid. Det är alltså positivt för dina kläder, din plånbok och miljön.

Bättre inomhusklimat

Anledningen till att torktumlare med värmepumpsteknologi har ett lägre strömförbruk är på grund av att de använder köldmedier. Köldmedier är ett ämne som också används i kylskåp. När den varma fuktiga luften kommer in i kondensatorn, blir den effektivt kondenserat till vatten, som återanvänds i torktumlaren.

Traditionella torktumlare använder inte köldmedier, men använder i stället luften som finns i rummet till att torka tvätten, vilket gör att det också kan bli lite fuktigt i rummet. Därför är det viktigt att det finns extra bra ventilation i rummet om du köper en torktumlare utan värmepumpsteknologi.

Det behöver du alltså inte tänka på när du köper en torktumlare med värmepumpsteknologi, eftersom den använder köldmedier, och dessutom påverkar den miljön mycket mindre. 

Indeklima


En överblick över alla fördelar med värmepumpsteknologi

  • Lägre energiförbrukning
  • Billigare för din plånbok
  • Bättre kondenseringseffekt = bättre inomhus klimat
  • Tar bättre hand om dina kläder
  • Ingen besvärlig montering
  • Kan placeras i alla rum
  • Möjlighet för att spara golvplats


3 spartips till din torktumlare

Låt den få en paus: Häng upp och torka kläderna utomhus om du har möjlighet och om vädret tillåter det. Du sparar ca 6 kr/tork, och samtidigt så förlänger du maskinens livstid genom att låta den få en paus då och då. Du kan därför spara omkring 500 kr/år om du använder torktumlaren en gång i veckan i stället för tre gånger.

Använd torkbollar: Torkbollar är framtagna för att lyfta och fördela kläderna medan det torkar. Luften cirkulerar mer effektivt och torktiden blir kortare.

Undgå att överfylla maskinen: För mycket kläder i trumman förlänger inte bara torktiden, det gör också att kläderna blir mer skrynkliga och ett högre energiförbruk. Läs i manualen och se hur många kilo du kan lägga i samtidigt. 


Stort urval av torktumlare med värmepumpteknologi