0770-17 10 17 öppet i dag kl. 8:30-21
  • Måndag8:30-21
  • Tisdag8:30-21
  • Onsdag8:30-21
  • Torsdag8:30-21
  • Fredag8:30-16
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

SMEG

SMEG

Det är enkelt att känna igen en SMEG vara oavsett om det är en elvisp eller ett kylskåp. Med sin italienska design och retro-utseende i fantastiska pastellfärger sticker de ut lite extra på marknaden. Du får inte bara fantastisk design utan även kvalitet. SMEG är en producent där priserna inte kan pressas ner allt för mycket men å andra sidan får du kvalitet som håller i många många år. Eftersom att designen är typisk retro så går deras klassiska stil aldrig ur tiden. Du finner även många av deras produkter i populära bakprogram så som ?Hela Sverige bakar? mfl. Dessutom är de experter på att ta fram färgsprakande kollektioner som endast säljs under en begränsad period. Nu senast har de tagit fram köksapparater (bland annat brödrost, köksassistent och mixer) i flotta färger och mönster i samarbete med Dolce & Gabbana (DG).

Vitvaror från SMEG

I princip alla slags vitvaror finns representerade i sortimentet. Allt från kylskåp, diskmaskin, spis och frys. Ofta har de energimärkningen A+ eller högre vilket innebär både en lägre elräkning men också att de är bra för miljön. Men det finns många andra fördelar också. Utöver det uppenbara att SMEG representerar en bred designfront och variation när det kommer till modellerna oavsett vilken vitvara så har de även tänkt smart. Exempelvis får du kylskåp och frysar med elektrisk temperaturdisplay så att du kan ställa in temperaturen exakt men även små finesser som ytor där du inte kan skapa fingeravtryck med fettiga fingrar. Dessutom har deras retro- och 50-talsstil blivit en ikon som representerar företaget i helhet. Har du en frys får du även en snabbfrysningsfunktion som innebär att du kan hålla dina matvaror i toppskick utan att behöva kompromissa med kvalitén. Dessutom finns det en automatisk avfrostningsfunktion vilket innebär att du aldrig behöver frosta av frysen igen. Denna funktion finns även på de klassiska side-by-side kylskåpen där du har kyl och frys i samma enhet men med separata dörrar. Så oavsett vilken design du söker så kan du vara säker på att med SMEG kan du få både kvalitet och utseende, både retrolooken men även den snygga finishen som är lite mer modern.

Övriga köksapparater

Att SMEG kan det här med kök och vitvaror är det ingen tvekan om men de har dessutom lyckats överföra sitt koncept till köksapparater och andra mindre men smarta maskiner som kan vara bra att ha i köket. Exempelvis hittar du brödrost för både 2 och 4 brödskivor, kaffemaskin (och kaffebryggare), blender, vattenkokare, mixer och köksassistent (bakmaskin). Köksassistenten har också förekommit i flera kända bakprogram på TV och de är för det mesta lätta att känna igen. Även här är flera roliga pastellfärger representerade och själva designen är snygg och stilfull. Här ser man också smarta funktioner och många tillbehör följer med så att du kan anpassa den efter vad just du ska laga. Det smarta är att du dessutom kan få flera olika element i ditt kök att ha samma färg och uttryck vilket blir extra festligt om du väljer en av pastellfärgerna som är så typiska för just SMEG.

Historien om SMEG

I mer än 65 år har SMEG varit en av de som gått i spetsen när det kommer till design och visat att designen kan kombineras med smarta funktioner och därmed kan man få både snygga och funktionella vitvaror eller köksapparater. Men ingenting har kommit gratis. Tvärt om så har de arbetat hårt och samarbetat med världskända arkitekter och formgivare. Det var Vittorio Bertanzzoni som etablerade företaget och man kan lugnt konstatera att han var en affärsman ända ut i fingerspetsarna. Hela hans familj och släktingar har varit hårt jobbande egenföretagande och från början var de smeder men fortsatte inom eldstäder och spisar. Så i slutet av 50-talet lanserade SMEG sin allra första spis i form av en gasspis. Den hade automatiska knappar och även en säkerhetslucka och timer. På den tiden var detta sensationellt och nya uppfinningar få människor hade sett tidigare. I början av 60-talet fortsatte de sin produktion och tvättmaskin och diskmaskin tillkom också till deras utbud av ?vitvaror?. De blev lie senare först i världen med en diskmaskin som rymde 14 kuvert trots sin storlek på 60 cm i bredden. Och så har det fortsatt sedan dess. På 70-talet tillkom även inbyggnadsugn och det var här samarbetet med kända arkitekter startade. Därefter på 90-talet kom köksfläkt, kylskåp, frysar och andra vitvaror också in i sortimentet. Det var här de ikoniska kylskåpen i retro och 50-talslook kom till och som senare skulle visa sig bli SMEGs allra största kännetecken. De produceras än idag och trots att funktionerna hela tiden förbättras så förblir designen mer eller mindre den samma. SMEG är fortfarande ett familjeägt företag som just nu drivs av tredje generationen.

Favoriter

Stäng