0770-17 10 17 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

SMEG Köksfläktar

SMEG köksfläktar

SMEG är ett italienskt märke som är kända för att få funktionalitet, kvalitet och design att enas. Hos whiteaway hittar du ett hav av märken och vi finns här för att försöka ge dig en bra överblick.

Under varje kategori hittar du våra varor vars egenskaper står. Du kan även sortera efter olika egenskaper i vänstra sidan för att hitta den köksfläkt som passar dig och ditt kök bäst. Vi har även märkt vissa av produkterna med etiketter som exempelvis ”bestseller-pris” och ”bäst i test” för att göra det enklare för dig. Söker du riktigt bra erbjudanden eller SMEG köksfläktar på REA så är det bara att hålla utkik. Många av modellerna hittar du ibland till nedsatt pris och det kan vara bra att hålla extra koll runt Blackfriday, sommarrean och mellandags/januarirean.

Köksfläktar för inbyggning

Om du vill ha en köksfläkt som är lite mer diskret och som inte drar till sig allt för mycket uppmärksamhet kan det vara en inbyggd köksfläkt du ska satsa på. En SMEG köksfläkt för inbyggning i ett överskåp är en klassisk lösning som många använder sig av i dag. I denna kategori av köksfläktar hittar du även de modeller som är utdragningsbara. Så det finns flera möjligheter, allt efter vad som passar ditt kök bäst.

Vill du ha en ännu mer diskret modell kan du välja en SMEG köksfläkt som kan monteras antingen direkt i bänkskivan i köket eller i taket. Dock är en takmonterad köksfläkt ofta inte lika effektiv som en som är monterad närmare spisen. Dock är de mer diskreta och syns ofta inte lika mycket, så om ett diskret utseende är viktigt för dig kan detta ändå vara det bästa alternativet. Modellerna till bänkskivan och takmontering kan användas till både köksöar och till kök där spisen är placerad mot en vägg. En köksfläkt som ska byggas in i ett överskåp och kunna dras ut ägnar sig alltså endast till att vara monterad i skåp som sitter fast på en vägg.

Fritthängande köksfläktar

Fritthängande köksfläktar är perfekt ägnade till köksöar. De kan nämligen monteras i taket och således hänga ner över själva spishällen och rensar därmed effektivt luften och hjälper till att föra ut matos. En sak du bör vara uppmärksam på är att den köksfläkt som hänger från taken kan skyla en del av din utsikt eftersom den just hänger mitt över köksön (som ofta är placerad mot övriga rummet).

Du hittar SMEGs takhängda köksfläktar i flera olika utföranden, design, färg och med olika egenskaper. Modellerna ligger på ca 75–90 cm i storlek, så att du kan anpassa storleken efter just ditt kök.

Vägghängda köksfläktar från SMEG

Om du har din spishäll placerad mot en vägg kan en vägghängd köksfläkt vara ett bra alternativ. Bland SMEGs utbud finner du bland annat de populära fläktarna i retroutförande. Matchar du med andra vitvaror i samma stil (exempelvis SMEG kylskåp eller SMEG frys) har du pricken över i:et när det kommer till stil och sammanhang. SMEG är nämligen speciellt kända för sin retrodesign vilket också är representerade i alla kategorier de tillverkar produkter i. Du kan också komplettera med en vattenkokare eller brödrost i samma stil och färg.

En vägghängd modell är ett pålitligt val eftersom den är mycket effektiv men ändå relativt diskret jämfört med exempelvis en takhängd modell. De är ofta även mer effektiva och har mer kraft än de inbyggda modellerna.

Intern eller extern motor?

Utöver att du ska hitta en passande modell av din köksfläkt ska du även välja vilken typ av motor du ska ha. Om du väljer en modell med extern motor ska du säkra dig att du har plats för den. Ofta sitter den i taket ovanför vilket också är relativt enkelt att installera. Fördelen med en extern motor är att den är väldigt kraftig, vilket betyder att du får en bättre utsugningsförmåga. Dessutom så är den inte särskilt högljudd i och med att den inte är monterad inne i köket, utan i taket. Dock kräver en intern motor inte särskilt mycket plats jämfört med en extern, så det kan vara ett bättre alternativ om man har ont om plats.

Köp din köksfläkt hos whiteaway

I vårt sortiment hittar du flera olika köksfläktar från SMEG. Du hittar både retro köksfläktar i svart, vitt och fler andra färger men även i flera utföranden om du önskar en mer modern touch. Kom ihåg att när du har en köksfläkt bör du löpande kolla och byta ut kolfiltret, speciellt om du ofta lagar mat med stark doft. Ett rent kolfilter bidrar till en renare luft i köket och så att olika partiklar inte följer med i utblåset.

Favoriter

Stäng