0770-17 10 17 öppet i dag kl. 8:30-21
  • Måndag8:30-21
  • Tisdag8:30-21
  • Onsdag8:30-21
  • Torsdag8:30-21
  • Fredag8:30-16
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Spara upp till 20% på utvalda varor

Thermex Köksfläktar

Rensa luften med Thermex köksfläkt eller spiskappa

Med en Thermex köksfläkt eller spiskappa får du kvalitet i köket. Thermex har funnits på marknaden för köksfläktar sedan 1976 och har sedan dess utvecklat sig till att bli bland de främsta i branschen. De har ett brett sortiment bestående av många olika modeller av köksfläktar, alla i stilren design som passar perfekt till det moderna köket.

Köper du en köksfläkt från Thermex behöver du inte kompromissa med vare sig design eller funktionalitet. En gemensam nämnare för alla Thermex köksfläktar är att de är gjorda i en stilren design med ett tidlöst och estetiskt uttryck och passar därför in i alla olika typer av kök.

Thermex är dock mer än bara design och stil då de genom åren haft fokus på funktionalitet och det främsta målet har såklart varit att framställa modeller vars primära uppgift är att ta bort matos på ett så effektivt sätt som möjligt. Bakom den stilrena designen finns därför en enorm kunskap om hur luftcirkulationen kan effektiviseras och optimeras på bästa vis. Du får alltså garanterat en köksfläkt du kan vara nöjd med i många år framöver.

Vilken typ av köksfläkt ska du ha?

Med så många möjligheter från Thermex kan det vara svårt att veta vilken modell du ska välja. Vissa preferenser är en smaksak medan vissa beror på vilka möjligheter och behov du har i ditt kök. Bland annat finns det köksfläktar med intern och extern motor vilket beror på hur din köksfläkt ska installeras och i vissa lägen är bara ett av alternativen möjliga. Nedan kan du läsa mer om de olika modellerna och sedan några specifika egenskaper du kan välja bland när du valt vilken modell du ska ha.

Takintegrerad köksfläkt

Med en takintegrerad köksfläkt förlorar du inte plats vid spisen. Denna typ monteras i taket och tar därför inte upp plats. Det är dock viktigt att undersöka om denna installation är möjlig i ditt kök innan du beställer.

Underbyggnadsfläkt

Denna typ av köksfläkt byggs in i köket och placeras ofta i skåpet över spisen. Om du väljer en underbyggnadsfläkt är det extra viktigt att dubbelkolla måtten så att du är säker på att den får plats i överskåpet.

Vägghängda köksfläktar

En vägghängd köksfläkt monteras direkt på väggen och kommer att vara synlig och inte inbyggd på något sätt som ovanstående modell. Det skapar mer luft kring spisen då den inte är i vägen för matlagningen och inte ?stänger till?. Denna modell är bland den mest effektiva men eftersom den är så synlig är det extra viktigt att tänka på designen.

Frihängande köksfläktar

Denna typ används ofta när man har spisen eller hällen på en köksö där man kan tillgå matlagningsplatsen från flera håll. Precis som med en vägghängd modell är en frihängande köksfläkt väldigt synlig vilket gör att designen blir ganska viktig. Å andra sidan är denna typ också väldigt effektiv när det kommer till utrensning av luften.

Utdragbar köksfläkt

En utdragbar köksfläkt installeras som en underbyggnadsfläkt i skåpet över spisen. Skillnaden är att den utdragbara modellen oftast sitter helt inne under köksskåpet och kan dras ut när den ska användas. På så sätt är den inte i vägen och stör heller inte ögat när spisen inte används. Installationen är alltså väldigt lik en underbyggd köksfläkt men utdragningsdelen tar mindre plats och det är därför en mer diskret lösning.

Bänkfläkt

En bänkfläkt är utan tvekan den mest diskreta lösningen från Thermex eftersom den ligger dold i bänkskivan när den inte används. Den kräver dock lite extra plats bakom spisen men bidrar med ett stilfullt och exklusivt uttryck till köket. Effekten kan dock inte riktigt mäta sig med en vägghängd eller frihängande köksfläkt men om du har ett mindre kök eller inte lagar mat som osar alldeles för mycket är det en perfekt lösning.

Centralventilation

Detta är inte en deciderad köksfläkt men en bra möjlighet för dig som kan ansluta köksfläkten till centralventilationen i ditt hem. Den största fördelen med denna

Hitta rätt modell

När du har beslutat dig för vilken typ av köksfläkt från Thermex du vill ha kan du gå vidare och kika på produktspecifikationer. Det finns olika möjligheter beroende på vilka behov du har. Härunder presenterar vi de viktigaste.

Ljudnivå

Detta är en av de viktigaste parametrar du bör överväga när du ska välja modell. En köksfläkt med hög ljudnivå kan vara ganska störande om du spenderar mycket tid i köket. Men det är såklart olika hur vi blir påverkade av ljudet. Den köksfläkt från Thermex som har lägst ljudnivå ligger på ca 40 dB medan den med högst ljudnivå ligger på ca 73 dB. Alltså inte alldeles för högt, utan alla ligger inom en rimlig gräns. Ett vanligt samtal mellan två personer ligger på ca 60 dB, så du har en referens att gå efter. Om du vill ha en extra tyst modell kan du kika efter modeller med ?silent funktion?.

Kapacitet

Kapaciteten anger hur effektiv sugstyrkan hos köksfläkten är. Ju högre kapacitet, ju bättre tar den bort matos och lukt när du lagar mat. Alltså rensar den luften mer effektivt. Som en tumregel bör du ha en kapacitet på minst kökets area * 10. Så om du har ett kök på 10 kvm (10*10) ska du ha en med minst 100 i effekt.

Energiklass

Om du har köpt vitvaror förr vet dt att det finns olika energiklasser alla varor är uppdelade i. Det gäller även för köksfläktar. Energiklasserna löper upp till A+++ som är den bästa och mest effektiva energiklass. Vi rekommenderar att ta en så hög energiklass som möjligt, då det både sparar dig för pengar på elräkningen men som även är bättre för miljön.

Färg och design

När du har koll på de tekniska och praktiska funktionerna kan du välja vilken du ska ha efter utseende. Det är trots allt något du ska se på så gott som varje dag.

Se våra andra produkter från Thermx:

Favoriter

Stäng