0770-17 10 17 kundservice är stängd
  • Måndag08:30-21:00
  • TisdagStängt
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Vitvaror

Vitvaror till rätt pris

Med rätt vitvaror för ditt hem kan du göra vardagen enklare, bekvämare och mer energieffektiv - ju mer jobb vitvarorna kan göra åt dig, desto mer tid får du över till annat. Det högsta målet för oss på WhiteAway är därför att göra det så enkelt som möjligt för dig att hitta rätt vitvaror för ditt kök till bästa möjliga pris och med bästa möjliga service. Hos oss hittar du ett brett sortiment av produkter från marknadsledande tillverkare som Electrolux, Bosch, AEG, Siemens, Whirlpool, Blomberg och LG med varierande design och funktion för att alla ska kunna hitta en perfekt lösning för sitt hem.

Vad behöver du?

Det viktigaste att tänka på när du ska köpa vitvaror är att produkterna oavsett om det är en diskmaskin eller ett kylskåp ska matcha behoven hos dig och ditt hushåll. I takt med att tillverkarnas tekniska framsteg förfinas egenskaperna hos vitvarorna, vilket helt enkelt ger dig som användare bättre möjligheter att hitta produkter med de funktioner och lösningar du behöver. Tänk därför efter vilka krav du har på en vitvara när det gäller kapacitet, storlek, energieffektivitet, pris, design och specialfunktioner för att slutresultatet hemma hos dig ska bli så bra som möjligt.

Integrerade vitvaror

En alltmer vanlig lösning i moderna kök är s.k. integrerade eller halvintegrerade vitvaror. Denna stilrena lösning skapar en enhetlig vitvarumiljö i ditt kök genom att din kyl, frys eller diskmaskin monteras in i köksinredningen och döljs bakom en kökslucka. Vitvaror avsedda för integrering levereras därför utan frontplåt och ger dig fria händer att själv bestämma över utseendet.

Hos halvintegrerade vitvaror lämnas ofta exempelvis displayen eller kontrollpanelen synlig till skillnad från helt integrerade vitvaror, som är helt dolda och i princip ges samma utseende som dina köksskåp.

Energisnålt - för din och miljöns skull

Utvecklingen inom resurs- och energieffektivitet går i en rasande fart och har resulterat i att tillverkarna idag kan erbjuda vitvaror med oerhört mycket bättre miljöanpassning än bara för ett par år sedan. Majoriteten av de vitvaror som finns på marknaden idag har mycket hög prestanda och tillhör som minst energiklass A, medan de mest energisnåla maskinerna kan gå så högt upp som A+++. Även små skillnader i energiförbrukningen kan göra stor skillnad i det långa loppet både för miljön och för dina elkostnader. Energisnåla vitvaror är därför alltid en god investering som i de flesta fall kostar avsevärt mindre sett över en längre tid.

Är du på jakt efter miljövänliga vitvaror har flera tillverkare, bland annat Electrolux och Bosch, uvecklat speciella Eco-serier som gör det enklare att hitta de mest energi- och resurssnåla alternativen.

Låg vattenförbrukning

Hos tvättmaskiner och diskmaskiner spelar även vattenförbrukningen en stor roll för hur mycket varje användning påfrestar miljön, vilket är bra att ha i åtanke. Precis som när det gäller energförbrukning kan nämligen några liter vatten mindre för varje disk eller tvätt göra stor skillnad i längden, särskilt om du inte vill byta ut dina vitvaror särskilt ofta. För att garantera en ännu mer resurssnål användning är vissa maskiner utrustade med sensorer som känner av tvättmängden i trumman och anpassar vattenförbrukningen efter det.

Kapacitet och storlek efter behov

Det alltid klokt att tänka efter kring hur stor kyl, frys eller diskmaskin du behöver i förhållande till hur stort ditt hushåll är. Som exempel kan ett för stort, halvtomt kylskåp i ett litet hem förbruka onödiga mängder energi och ta onödigt stor plats, men ett för litet kylskåp i ett större hushåll kan leda till dålig luftkvalitet och sämre prestanda. För dig som bor litet finns små vitvaror i form av bänkdiskmaskiner och kombinerade kyl- och frysskåp, medan du med ett större hushåll kan hitta större vitvaror med extremt hög kapacitet som gör att du aldrig behöver kompromissa.

Kombinera och slå ihop!

Ett sätt att optimera utrymmet och skapa en enhetlig vitvarumiljö är att använda sig av side-by-side lösningar eller multifunktionella vitvaror. I köket kan ett kombinerat kyl- och frysskåp vara en perfekt lösning för dig med ont om utrymme, medan ett så kallat side-by-side skåp (där kyl och frys sitter ihop) i ett större kök kan minska energiförbrukningen i förhållande till separata skåp. Du kan även hitta ugnar och mikrovågsugnar med flertalet funktioner som ökar valmöjligheterna vid matlagning. Hos oss hittar du också flertalet multifunktionella vitvaror med tvättmaskin och torktumlare i samma maskin, vilket bland annat sparar plats i tvättrummet.

Vitvarornas ljudnivå

En låg ljudnivå är i synnerhet av stor vikt för den som är ljudkänslig, men även den som är mindre känslig kan med hjälp av tysta vitvaror skapa en avsevärt behagligare miljö i köket. Utöver detta kan till exempel tysta diskmaskiner och tvättmaskiner också enklare köras på kvällar och nätter utan att störa dig när du sover.

Vill du ha hjälp med att hitta rätt vitvaror för dina önskemål? Tveka inte att höra av dig till oss! Kontakta vår kundtjänst på 0770 17 10 17 eller [email protected]

Favoriter

Stäng