0770-17 10 17 Öppet i dag kl. 12-17
  • Måndag8:30-19
  • Tisdag8:30-19
  • Onsdag8:30-19
  • Torsdag8:30-19
  • Fredag8:30-16
  • Lördag12-17
  • Söndag12-17
Stäng
Chatten är
stängd

Favoriter

Stäng
Favoriter
0 Varukorg
Meny

Spara 8% på alla vitvaror*

Se utbudet | *Kan inte kombineras med andra rabatter eller prisgarantier. Gäller t.o.m. 18/11-17.

×

Diskmaskiner

Hitta din diskmaskin hos WhiteAway

Hos oss hittar du ett brett sortiment av diskmaskiner från varumärken som AEG, Electrolux, Bosch, Siemens, Whirlpool och Blomberg. Som nordens största vitvarubutik på nätet kan vi erbjuda dig produkter från ett brett antal tillverkare till riktigt bra priser ? allt för att du ska kunna hitta den lösning som passar bäst för dig och ditt hushåll.

Så hittar du rätt

Innan du ska köpa diskmaskin är det klokt att tänka över vilka egenskaper och funktioner just du är i behov av. Dagens vitvarutillverkare lägger stort fokus på att tillgodose användarnas behov och har utvecklat en mängd olika funktioner för att kunna göra din vardag lite enklare. Utöver kapacitet och design, som förstås ska vara anpassade efter ditt hushåll, kan det löna sig att ta en extra titt på diskmaskinernas olika program och ljudnivå. Genom att tänka till lite extra innan du ska köpa diskmaskin är det enklare att hitta en variant som kan tillgodose dina behov på bästa sätt.

Stor eller liten diskmaskin?

En av de mest vitala egenskaperna hos en diskmaskin är storleken och kapaciteten. Kapaciteten hos en normalstor diskmaskin brukar uppskattas till runt 12 standardkuvert, vilket generellt passar för ett hushåll på ca 4 personer. För dig som har ett större hushåll och gott om utrymme i ditt kök för en större diskmaskin finns varianter som rymmer upp till 15 standardkuvert.

Har du däremot ett mindre kök finns också en mängd olika mindre diskmaskiner, vanligtvis med kapacitet på 9 standardkuvert. Vissa maskiner är inte mer än 45 centimenter breda men har optimerad rymlighet, samma smarta funktioner och lika hög prestanda som större varianter.
Bänkdiskmaskiner

Bänkdiskmaskinerna är en smidig lösning för dig som vill slippa diska för hand men har ont om utrymme i köket. Som namnet antyder är en bänkdiskmaskin avsedd att placeras ovanpå ett bord eller en köksbänk och tar inte mer plats än en större mikrovågsugn. Med en kapacitet på ca 6 standardkuvert kan bänkdiskmaskinen effektivt ta hand om mindre mängder disk, vilket i jämförelse med handisk är mer skonsamt för glas och tallrikar samt gör din tillvaro lite bekvämare.

Gå in på bänkdiskmaskiner

Program om skräddarsyr diskningen

Dagens diskmaskiner är utrustade med en mängd olika inställningar där allt ifrån tid till program kan anpassas efter dina behov. Timer och program för extra snabb, skonsam eller torr disk är självklarheter hos de flesta diskmaskiner, men många modeller har flertalet extraprogram som ökar dina valmöjligheter.

För ännu större flexibilitet har många diskmaskiner också höj- och sänkbara överkorgar samt bestickbrickor som gör att du kan använda utrymmet i maskinen på ett optimalt sätt.

En användbar säkerhetsfunktion som finns i många diskmaskiner är så kallad AquaStop, som med hjälp av ett välutvecklat system skyddar mot eventuella vattenläckage.

Vatten- och energiförbrukning

Resurseffektivitet är en egenskap som vitvarutillverkare överlag lägger allt större vikt vid. Vatten- och energiförbrukningen hos dina vitvaror går hand i hand med såväl din miljöpåverkan som dina elkostnader, varför en energisnål diskmaskin är fördelaktigt på flera sätt. Hos oss hittar du diskmaskiner ända upp till energiklass A+++, medan vattenförbrukningen hos vissa modeller är så låg som 7 liter per disk. Vissa tillverkare, bland annat Electrolux och Bosch, har till och med skapat egna Eco-serier med speciell märkning för att du så enkelt som möjligt ska kunna hitta en miljövänlig och energisnål diskmaskin.

Diskmaskinens ljudnivå

I köket samsas många vitvaror om utrymmet, vilket i allra högsta grad påverkar ljudnivån. Ett sätt för den ljudkänslige att råda bot på detta är att välja en tyst diskmaskin - vissa maskiner håller så låg ljudnivå som 37 dB, vilket är nästan lika lågt som ljudet från en bärbar dator.

Design

Diskmaskinens utseende är helt och hållet en smaksak, men en god idé är alltid att tänka över hur designen harmoniserar med resten av vitvaror i ditt kök. Oavsett om du föredrar traditionell design eller en modern stil skapar vårt breda utbud goda möjligheter för dig att hitta en diskmaskin som passar i ditt hem - här hittar du maskiner i allt ifrån vitt och rostfritt stål till svart, rött, orange och grönt.

Integrerad diskmaskin

När det gäller design har integrerade och halvintegrerade diskmaskiner blivit alltmer populära alternativ. Integrerade diskmaskiner är avsedda att ?monteras in? i din köksinredning och levereras därför utan frontplåt för att en kökslucka ska kunna monteras på maskinens framsida. Skillnaden mellan halvintegrerade och integrerade diskmaskiner är att displayen hos en halvintegrerad maskin ofta lämnas synlig, medan en integrerad maskin är helt dold och utifrån ser ut att vara en vanlig kökslucka.

Gå in på integrerade diskmaskiner.

Frågor? Hör av dig till oss!

Vi på WhiteAway vill hjälpa dig att hitta den diskmaskin som passar bäst för dina behov. Vårt mål är att du ska känna dig så trygg och nöjd som möjligt med ditt köp, därför bidrar vi mer än gärna med tips, råd och vägledning genom hela ditt köp.

Kontakta vår kundtjänst på 0770 17 10 17 eller [email protected] så hjälper vi dig!

Favoriter

Stäng