0770-17 10 17 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Frysar

Frysar

Frysen är en av de mest centrala vitvarorna i ett kök och för dig som är på jakt efter en ny frys finns en mängd olika lösningar att tillgå. Här hittar du ett brett sortiment av allt ifrån frysboxar till smarta side-by-side-skåp och kombinationsskåp från kända varumärken.

Exempelvis:

Några av de viktigaste faktorerna att tänka på är kapacitet, energiförbrukning, ljudnivå samt eventuella funktionaliteter som skiftar mellan olika modeller - gör du ditt val noggrant har du större möjlighet att hitta en frys med specialegenskaper som kan förenkla just din vardag.

Se alla bäst i test frysar här!

Kapacitet

Begreppet "fryskapacitet" används både för att ange frysens volym och det antal kilo matvaror som kan frysas in per dygn eftersom dessa två egenskaper av naturliga skäl hänger samman. Det du framför allt bör fokusera på är just volymen och hur mycket utrymme du behöver. Eftersom kapaciteten går hand i hand med energiförbrukningen är det gynnsamt både för dig och miljön att din frys är anpassad efter behoven i ditt hushåll - för stor volym kan förbruka onödiga mängder energi, men en för liten frys som överbelastas riskerar att prestera sämre.

Frysbox eller frysskåp?

De största skillnaderna mellan frysboxar och frysskåp ligger i energiförbrukningen och tillgängligheten. Frysboxar - som ser ut som breda, liggande skåp med en lucka som öppnas uppåt - fungerar i de flesta sammanhang som ett extra frysutrymme som placeras exempelvis i källaren eller i något annat mindre använt område i bostaden. Den aningen klumpiga storleken gör att frysboxen tar en del plats, men tack vare just det har boxarna dessutom ofta en enorm kapacitet och rymmer stora mängder varor. Utformningen gör dem också mer energisnåla än ett skåp, vilket lämpar sig utmärkt för långtidsförvaring och som komplement till en vanlig frys.

Frysskåp har i motsats till boxarna en lodrät design och bättre tillgänglighet, vilket gör att de passar bättre vid sidan om kylskåpet. Dagens frysskåp finns i en mängd olika mått och utrustas med en hel del olika typer av förvaringslådor och system som ger optimal luftkvalitet för att matvarorna ska hålla längre. Skåp förbrukar generellt lite mer energi men är garanterat det smidigaste och enklaste alternativet i köket.

Frysfack och side-by-side

I exempelvis enmanshushåll eller i mindre kök ryms (eller behövs) inte alltid ett fullstort frysskåp. För dig som söker ett mindre alternativ kan till exempel ett kombinerat kyl- och frysskåp eller ett kylskåp med frysfack erbjuda en bättre lösning. Har du däremot lite mer utrymme och vill ha en enhetlig vitvarumiljö i köket finns också en mängd olika side-by-side-skåp som oftast förbrukar lite mindre energi än separata skåp.

Frostfritt

En viktig bekvämlighet för dig som vill slippa frosta av frysen är en NoFrost- eller AntiFrost-funktion som gör jobbet åt dig. Med automatisk avfrostning - som kan gå under olika namn hos olika tillverkare, men generellt fyller samma funktion - håller frysen på egen hand väggar och matvaror fria från frost och is, vilket förbättrar matens hållbarhet och förbrukar mindre energi. Vissa skåp har funktionen LowFrost, som är en enklare variant av NoFrost.

Smarta funktioner

Moderna detaljer som exempelvis digital temperaturinställning som ger en enklare och säkrare manövrering av skåpet. Även LED-belysning är en smart och snygg detalj som förbrukar mindre energi än traditionell belysning. En del skåp har även en så kallad Softclose-funktion, som ger dörrarna extra dämpning och gör dem enklare att öppna och stänga.

Energiförbrukning

Liksom kylskåpet är frysen en av de vitvaror som används allra mest i ett hushåll och måste arbeta dygnet runt för att hålla rätt temperatur. Detta gör att även små skillnader i energiförbrukningen kan bli stora i längden, vilket innebär att en energisnål frys på sikt är ett mer hållbart alternativ både för miljön och för din ekonomi. Idag har de flesta frysar hög energiklass, från A+ till A+++, och kan bibehålla hög prestanda trots en mycket låg energiförbrukning.

Ljudnivå

Om du avser att placera din frys i köket är ljudnivån en viktig faktor att tänka på, i synnerhet om du är extra ljudkänslig. De flesta frysar kan arbeta har en ljudnivå på ca 45 dB, medan de allra tystaste skåpen kan arbeta på så lite som 35 dB.

Design

Frysens utseende är en smaksak och utöver de vanligaste skåpen i rostfritt stål och vitt finns en mängd olika designer och färger för dig att välja mellan. I takt med att integrerade vitvaror, som byggs in i köksinredningen och döljs bakom en kökslucka, blir alltmer populärt har även utbudet av integrerade frysar blivit större och erbjuder idag en mängd olika möjligheter för dig att hitta en skräddarsydd lösning för ditt kök.

Ny frys till vrakpris? Passa på och köp din frys på Black Friday.

Har du frågor om våra produkter eller vill ha tips och råd inför ditt köp? Tveka inte att höra av dig till oss! Kontakta vår kundtjänst på tel 0770 17 10 17 eller [email protected] så hjälper vi dig.

Favoriter

Stäng