0770-17 10 17 öppet i dag kl. 9-19
 • Måndag9-19
 • Tisdag9-19
 • Onsdag9-19
 • TorsdagStängt
 • Fredag9-16
 • Lördag12-17
 • Söndag12-17
Stäng
Chatten är
stängd
Favoriter
×

Favoriter

0 Varukorg
Meny

Spara 8% på ALLA vitvaror*.

Endast idag *Kan inte kombineras med andra rabatter eller prisgaranti.

×

Hällar med plattor

Pris
Min:
Max:
-
Bredd (mm)
Min:
Max:
-
Djup (mm)
Min:
Max:
-
Höjd (Nischmått) (mm)
Min:
Max:
-
Vi hittade 1 produkter

Siemens ET399CEA1

Leveranstid 14-28 vardagar
 • Typ: Plattor
 • Ram: Rostfritt stål
 • Antal kokplattor/zoner: 2
 • Bredd: 288 mm
2.499:-
Spara 8% Använd rabattkoden: SPARA8
2.499:-
Spara 8% Använd rabattkoden: SPARA8

Hällar med plattor

Hällar med gjutjärnsplattor är en traditionell typ av häll vars teknik är äldre än de nyare keramik- och induktionshällarna. Många känner sig dock tryggare med en häll med plattor än med en nyare variant eftersom de ofta upplevs som mer okomplicerade att använda och har tydligt markerade kokzoner i gjutjärn. En häll med plattor är också relativt flexibel och är en klar favorit i sommarstugan eller gästhuset eller som extra kokplatta till köket.

Enkel användning

Denna typ av häll har för det mesta basala egenskaper och saknar till exempel boostfunktioner, timer eller flexibla kokzoner, som ofta hittas hos nyare typer av hällar. Gjutjärnsplattor är därmed ett tryggt och enkelt alternativ för dig som inte kräver mer av din häll än traditionell uppvärmning. Plattorna regleras enkelt med hjälp av graderade vreden istället för touch-paneler.

En av de största fördelarna med en häll med plattor är att de är mycket flexibla när det kommer till kokkärl. I motsats till en induktionshäll som kräver kokkärl med magnetisk botten kan vilka typer av stekpannor, kastruller och grytor som helt användas på en gjutjärnsplatta, vilket gör att du slipper köpa nya kärl till din häll.

Antalet plattor

Hur många plattor din häll bör ha är beroende av hur mycket plats du har och hur stor kapacitet du helt enkelt är i behov av. Om du avser att använda hällen som extra kokplatta eller i en mindre sommar- eller vinterstuga kan en häll med 2 plattor vara tillräckligt, men för ett standardhushåll på 4-5 personer är det oftast nödvändigt med 4 plattor för att kunna tillaga flera rätter samtidigt.

Design

Hos oss hittar du ett urval av hällar med plattor som går att bygga in i köksbänken, vilket är ett permanent alternativ som ser bra ut och ger en stabil användning. Dock finns även ett flertal flyttbara varianter som kan placeras ovanpå köksbänken eller på en annan slät yta och endast kräver tillgång till kontaktuttag. En sådan häll med plattor eller kokplatta är praktisk för dig som vill ha ett mer flexibelt alternativ, exempelvis som komplement till din fasta häll.

Energiförbrukning

Tänk på att en häll med plattor är något långsammare och mer energikrävande än en glaskeramikhäll eller induktionshäll. I praktiken innebär detta att uppvärmningen och matlagningen kommer att ta längre tid samt att elräkningen blir något högre med om du väljer en häll med plattor.

Det uppvärmda gjutjärnet tar även längre tid på sig att svalna efter att du använt hällen, vilket kräver större försiktighet för att undvika eventuella brännskador. En annan nackdel med de varma plattorna är också att fastbrända matrester från överkok eller spill är svårare att få bort.

Har du frågor om våra hällar med plattor eller andra produkter i vårt sortiment? Tveka inte att höra av dig till oss! Kontakta vår kundtjänst på tel 0770 17 10 17 eller [email protected]