0770-17 10 17 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Kombinerade Kyl-frysar

Kyl och frys i samma skåp

Denna typ av skåp går oftast under benämningarna kombinationsskåp, kyl- och frysskåp eller helt enkelt bara kyl och frys. Att ha både kyl och frys i samma skåp är en mycket bra lösning för dig som har ont om plats i köket eller har ett så pass litet hushåll att fullstora skåp inte behövs. Kyl- och frysskåp är även bra alternativ i ett sommar- eller vinterhus där det sällan finns behov av att förvara stora mängder mat.

Hos oss hittar du ett brett utbud. Bland annat:

Liksom alltid när du ska köpa ny kyl och frys är det klokt att titta extra noga på de olika varianternas energieffektivtet, kapacitet och specialfunktioner för att hitta det bästa alternativet för dig.

Söker du något spännande och speciellt? Se då vårt utbud av svarta kyl-frysar. Annars hittar du våra bäst i test kyl-frysar här.

Kapacitet

Ett skåp med kyl och frys kan se ut på en mängd olika sätt där storleken hos både kylen och frysen kan variera i fråga om volym och kapacitet i förhållande till varandra. I de flesta fall är frysdelen hos skåpet mindre än kyldelen och placerad underst, men ett stort antal modeller är också disponerade på andra olika vis genom allt ifrån kylar med frysfack till skåp där kyl och frys är fördelade 50/50.

Begreppen kylkapacitet och fryskapacitet används huvudsakligen för att beskriva hur många liter matvaror som ryms i en kyl eller frys. Kapaciteten hänger således direkt samman med skåpets storlek. När det gäller frysen kan även fryskapacitet användas för att mäta hur många kilo matvaror frysen maximalt kan frysa in per dygn, vilket kan vara en bra egenskap att ha koll på om du effektivt vill kunna frysa in stora mängder åt gången.

Smarta specialegenskaper

Skåp med kyl och frys är ofta utrustade med samma smarta funktioner som fullstora skåp för att kunna göra vardagen lite enklare för dig som användare. Kyldelen kan exempelvis ha speciella förvaringslådor och temperaturzoner, till exempel en ZeroZone-låda, som skapar optimala förhållanden för förvaring av grönsaker eller färskvaror.

Frysdelen kan i sin tur vara försedd med ett system för olika grader av automatisk avfrostning, vilka kan gå under namn som NoFrost, AntiFrost eller LowFrost. Genom att frysen då själv kan förebygga frostbildning bevaras dina frysvaror på ett bättre sätt och gör att du slipper lägga tid och energi på att frosta av frysen. En del varianter har också en snabbinfrysningsfunktion som innebär att frysen temporärt sänker temperaturen för att kunna frysa in stora mängder matvaror så snabbt som möjligt. Temperaturen återställs därefter automatiskt. Med snabbinfrysning bibehåller maten sin kvalitet, smak och konsistens i större utsträckning än vid långsam nedfrysning.

Många av de nya skåp med kyl och frys som tillverkas idag har även energisnål LED-belysning och digital temperaturinställning som gör det enkelt att reglera temperaturen i respektive del av skåpet.

Ventilerad kyl

En annan modern egenskap som allt fler kylar utrustas med är ett ventilationssystem som bidrar till en bättre luftkvalitet i skåpet. Ventilationen gör att temperaturen och luftfuktigheten i skåpet jämnas ut, vilket gör att alla typer av matvaror trivs lika bra i hela kylen. En jämnare temperatur bidrar också till att din kyl och frys förbrukar mindre energi.

Bullernivå

Bullernivån hos ett skåp med kyl och frys ligger vanligtvis på ca 40-45 dB, men kan även vara så lågt som 35 dB. Ljudkänslighet är dock ofta individuellt - vissa påverkas mycket medan andra inte märker ljudet alls. Om du är extra ljudkänslig, har en öppen planlösning i ditt hem eller har middagsbordet i köket kan det dock vara klokt att välja ett lite tystare skåp för att rummet ska bli mer behagligt att vistas i.

Energieffektivitet

Eftersom både kyl och frys konstant är igång kan små marginaler i energiförbrukningen bli stora i längden. Majoriteten av de skåp med kyl och frys som tillverkas idag är mycket energisnåla och tillhör energieffektivitetklass A+ till A+++, vilket till stor del beror på de sofistikerade kyl- och ventilationssystemen som bidrar till en förbättrad prestanda. Tänk på att ett skåp med kyl och frys där energiförbrukningen är låg är en god investering på lång sikt för såväl miljön som för din plånbok!

Placering och design

Hos oss hittar du kyl och frys i en mängd olika färger och utföranden ? allt ifrån klassiskt vitt och rostfritt stål till skåp i svart, rött eller blått. Bortsett från själva utseendet finns det dock detaljer när det gäller design som är bra att tänka på av praktiska skäl, exempelvis om skåpets dörrar levereras som högerhängda eller vänsterhängda. Hos de flesta skåp kan dock dörren hängas om efter behov.

Du kan även hitta flertalet skåp med kyl och frys som är avsedda för integrering i köksinredningen, vilket är alltmer populärt i moderna kök. Sådana skåp levereras därför utan frontplåt för att du ska kunna montera snickeriluckor på dörrarnas utsida.

Vill du göra ett riktigt fynd? Då kan du köpa en kombinerad kyl-frys billigt på Black friday.

Vi hjälper dig!

Vår kundtjänst svarar mer än gärna på dina frågor om våra produkter och hjälper dig att hitta den lösning som passar bäst för dig. Hör av dig till oss på tel 0770 17 10 17 eller [email protected]

Favoriter

Stäng