0770-17 10 17 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Kylskåp

Nytt Kylskåp? Vi hjälper dig

Kylskåpet är en av de vitvaror vi använder allra flitigast i hushållet och har den viktiga uppgiften att hålla matvarorna fräscha så länge som möjligt. Hos dagens kylskåp finns en mängd olika valmöjligheter när det kommer till kapacitet, design, energiförbrukning och specialfunktioner för att varje kök. Vi vill gärna ge dig några tips till vad du ska titta på, så du kan hitta det rätta kylskåpet för dig och ditt hem. Se vår kylguide här.

Men oavsett storlek på kök och kylskåp kan du kräddarsy ett åt dig. Här hittar du allt ifrån inbyggda kylskåp och vinkylar till riktigt rymliga varianter där kapaciteten i princip är god nog åt ett storkök. Vill du kombinera både kyl och frys från samma tillverkare finns också flertalet kompletta kyl- och fryspaket med enhetlig design och funktion.

Vi förhandlar kylskåp från bland annat:

Eller kanske du söker ett svart kylskåp? Det har vi också ett stort utbud av.

Kapacitet och storlek

Något viktigt att komma ihåg är att energiförbrukningen hos ett kylskåp hänger samman med kapaciteten oavsett hur hög energiklass skåpet har. Med anledning av detta är det alltid klokt att försöka anpassa skåpets kapacitet och storlek efter dina behov - varken en för stor modell som står halvtom och slukar onödig energi eller en för liten där du måste pressa in matvarorna är särskilt önskvärt eller praktiskt.

Ett fullstort kylskåp har vanligvis en kylkapacitet på ca 300 liter, vilket är en bra standardstorlek för ett hushåll på 4 personer. För ett mindre hushåll kan det räcka med en något mindre variant, och för dig som har extra ont om utrymme kan ett kylskåp med frysfack eller ett kombiskåp med både kyl och frys vara en smidig lösning för att optimera spara plats. En minimodell kan dessutom vara en lättillgänglig lyx att ha i hobbyrummet, gästrummet eller uterummet för exempelvis snacks och dryck.

Energieffektivitet

Eftersom kylskåpet är en av de få vitvaror som måste vara igång dygnet runt är det extra fördelaktigt att välja en energisnål variant. Större delen av de som tillverkas idag har åtminstone energiklass A+, vilket innebär en genomsnittlig energiförbrukning på ca 160 kWh/år för ett skåp på 300 liter. Ett skåp med samma kapacitet i energiklass A+++ kan dock ha så låg genomsnittlig energiförbrukning som 75 kWh/år. Som synes innebär varje steg i energiklass stor skillnad i energieffektivitet, vilket på lång sikt kan vara av betydande vikt både ur miljösynpunkt och rent ekonomiskt.

Ventilation

Många modeller är idag utrustade med ventilationssystem som hjälper till att stabilisera temperaturen och luftfuktigheten i skåpet. Detta är möjligt tack vare sofistikerad sensorteknologi och bidrar till att klimatet blir jämnare i såväl toppen som botten av skåpet, vilket i praktiken innebär att alla matvaror trivs lika bra oavsett var i skåpet du placerar dem. Du slipper därför kompromissa med utrymmet eller riskera att maten blir frostskadad eller förvaras för varmt, vilket är lätt hänt i traditionella kylskåp utan ventilation.

Få maten att hålla längre

Allt fler tillverkare förser sina kylskåp med smarta förvaringslådor och temperaturzoner för att vissa typer av matvaror ska hålla sig fräscha längre. Till exempel kan grönsakslådorna ha en speciell luftfuktighet som gör att grönsaker, frukt och bär bibehåller sin fräschör och krispighet under en längre tid. Många skåp har även en så kallad Zero-zone låda där temperaturen är några grader lägre och luften är lite torrare, vilket gör att färskvaror som kött och fisk håller sig fräscha längre. Med den här typen av smart inredning i kylskåpet kan du minska matsvinnet och få mer välsmakande mat under längre tid.

Design och placering

För dig som är på jakt efter ett fristående kylskåp finns en mängd olika utföranden att välja mellan. Rostfritt stål, svart eller vitt tillhör de vanligaste materialen och färgerna, men hos oss hittar du även allt ifrån starka färger som orange och blått till retro kylskåp i rött eller cremefärg. Vid köp av kylskåp i rostfritt stål, tänk då på att det är en stor fördel om materialet har en anti-fingerprint beläggning som hindrar fingeravtryck och smuts från att fastna på dörren och handtaget.

Integrerade kylskåp som byggs in i köksinredningen är också en alltmer populär lösning. Kylskåpet levereras då utan frontplåt för att du ska kunna montera en snickerilucka på framsidan och i princip "gömma" skåpet i inredningen. Då går fronten i samma design som dina övriga köksluckor vilket skapar en fin finish.

Var alltid noggrann med att kylskåpet du väljer öppnas åt det håll som passar bäst i ditt kök. Är du osäker på om en höger- eller vänsterhängd dörr vore bäst? Välj en modell med omhängbar dörr för största möjliga flexibilitet.

Ljudnivå

Hur mycket man påverkas av bullret från ett kylskåp är individuellt - vissa är känsliga medan andra knappt bryr sig alls. Med tanke på att ett kök ofta huserar flertalet vitvaror kan den sammanlagda ljudnivån riskera att bli störande, särskilt om matbordet är placerat i köket eller om ett hem har en öppen planlösning. Vanligtvis ligger ljudnivån hos ett kylskåp på ca 40 dB, men hos vissa mindre varianter kan bullernivån vara så låg som 34 dB, vilket är ett bra alternativ för den som vill ha en så tyst köksmiljö som möjligt.

Vill du fynda ett nytt kylskåp till vrakpris? Det gör du garanterat på Black Friday.

Vi hjälper dig!

Tveka inte att kontakta vår kundtjänst om du har frågor om vår kylskåp eller behöver tips och råd inför ditt köp. Vi hjälper dig mer än gärna att hitta den lösning som passar bäst för dig! Hör av dig till oss på tel 0770 17 10 17 eller [email protected]

Favoriter

Stäng