0770-17 10 17 öppet i dag kl. 12:00-17:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Kontakta oss
på mejl här

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Spisar

Köpa ny Spis?

Hos oss hittar du ett brett utbud av olika spisar till riktigt bra priser. Spisen är en av de mest centrala vitvarorna i köket och det är essentiellt att både tänka på själva spishällens funktion samt ugnens utförande för att hitta rätt. Tänk också på att en spis måste vara avsedd för spänningen hos ditt hushåll, som vanligtvis är 230 V eller 400 V. Det är därför viktigt att du innan du beställer din spis vet vilken spänning du behöver.

Hos oss hittar du bland annat:

Obs!

Sladd och stickkontakt medföljer ej vid köp. Om du ska installera spisen själv, tänk då på att producenten kan upphäva garantin om spisen ej har installerats av en godkänd elektriker.

Spishällen

Först och främst bör du ta ställning till vilken typ av spishäll du bör ha, och här finns det fyra varianter att välja mellan: en vanlig spis med plattor, en gashäll, en glaskeramikhäll eller en induktionshäll.

Spisar med plattor

är den mest traditionella typen av spis och kan därför kännas trygg för många att använda. Tänk dock på att spisar med plattor vanligtvis är lite mindre energieffektiva än de nyare varianterna.

Spisar med glaskeramikhäll

kan ses som en modernare version av den klassiska spishällen: här är det fortfarande ett visst antal kokzoner som ska värmas upp, men istället för att bestå av gjutjärnsplattor har glaskeramikhällen en slät glasyta där kokzonerna istället är utmarkerade. Den släta ytan gör spisen enklare att rengöra och bidrar överlag till en säkrare matlagning och hantering. Spisar med glaskeramikhäll har dessutom ofta touch-reglage och extra funktioner som till exempel timer.

Spisar med induktionshäll

är den nyaste typen och innehåller modern teknik som gör att det endast är själva kokkärlen som värms upp vid matlagning och inte hällen i sig. Detta är möjligt med hjälp av ett magnetfält som gör att värme alstras i botten av kärlet, dock krävs det att dina kokkärl har magnetisk botten för att hällen ska fungera. Eftersom spishällen i princip aldrig blir varm är den mycket säker att använda och vid eventuellt spill bränns inte matresterna fast. Du kan även höja och sänka värmen mycket snabbt.

Spisar med gashäll

är en favorit hos professionella kockar eftersom värmen kan regleras mycket snabbt, vilket ger oerhört bra precision vid matlagning. För att kunna använda en gasspis måste du dock ha tillgång till antingen stads- eller naturgas eller kunna ställa upp en egen gasbehållare.

Antal kokzoner

En annan viktig faktor att tänka på är hur många kokzoner eller spisplattor du är i behov av. Spisar med 4 kokzoner är standard för ett normalhushåll, men den som har gott om plats i köket och är en entusiastisk huskock kan få upp till 7-8 kokzoner (då vanligtvis spisar med gashäll eller induktionshäll). För den som tvärtom har ont om plats finns ett urval av spisar med endast 2 kokzoner som passar för ett litet kök.

Olika typer av ugnar

Även när det gäller ugnen finns det generellt två varianter att välja mellan: en traditionell ugn med vanlig över- och undervärme eller en varmluftsugn. Spisar med varmluftsugn gör det möjligt att laga flera rätter i ungnen samtidigt tack vare en fläkt som ser till att temperaturen fördelas. Varmluft gör också att ugnen snabbare kan värmas upp och svalna än traditionella ungar. Vissa spisar kan också ha en så kallad ångugn som värms upp med hjälp av vattenånga.

Speciella funktioner

Om du vill kunna rengöra ugnen hos din spis så enkelt som möjligt är det klokt att välja en variant med självrengöring. Detta görs antingen genom pyrolys, katalys eller ångrengöring, och även om ingen ugn är helt självrengörande kan de varianter med speciella rengöringsfunktioner åtminstone underlätta arbetet avsevärt. I alla fallen handlar det om att ugnen på olika sätt ser till att smuts och matrester på insidan förkolnas eller luckras upp vid en viss temperatur för att sedan enkelt kunna torkas av med en fuktig trasa.

Om du vill ha en spis med mycket mångsidig användning kan du även hitta speciella ugnsfunktioner som tex. pizzafunktion eller inbyggd termometer.

Vill du ha ett riktigt bra pris? Köp din spis billigt på Black Friday.

Vi hjälper dig!

Har du frågor om våra spisar eller behöver du tips och råd inför ditt köp? Hör av dig till vår kundtjänst på tel 0770 17 10 17 eller [email protected] så hjälper vi dig.

Vi har nu pricerunner köpgaranti.

Favoriter

Stäng