0770-17 10 17 öppet i dag kl. 08:30-21:00
  • Måndag08:30-21:00
  • Tisdag08:30-21:00
  • Onsdag08:30-21:00
  • Torsdag08:30-21:00
  • Fredag08:30-16:00
  • Lördag12:00-17:00
  • Söndag12:00-17:00
Stäng
Chatten är
öppen

Favoriter

Stäng
Favoriter
Favoriter
Basket
Varukorg
Meny

Witt Köksfläktar

Designstarka köksfläktar från Witt

Witt tillhandahåller ett brett och varierat sortiment av olika typer av köksfläktar med hög kvalitet och stilren, modern design. Här hittar du både vägghängda och takhängda modeller, vilket är oerhört populära och kraftfulla alternativ särskilt för större kök, men även läckra bänkfläktar och takfläktar. En Witt köksfläkt är tillverkad i högkvalitativa material och finns i allt ifrån rostfritt stål till svart eller vitt glas med exklusiv känsla. Med sin mycket låga ljudnivå kan en Witt köksfläkt dessutom garantera en hög luftkvalitet i ditt kök utan att avge något störande buller.

Frånluft eller kolfilter?

I Witts sorttiment kan du i huvudsak hitta två typer av köksfläktar: frånluftsfläktar och kolfilterfläktar. Frånluftsfläkten är en mer traditionell typ av fläkt som använder en ventilationskanal i väggen för att leda ut den smutsiga luften från köket. Fördelarna med en sådan Witt köksfläkt är att effektiviteten är mycket hög, men metoden kan också orsaka högre energiförbrukning med tanke på att luften i köket kontinuerligt sugs ut ur fastigheten och måste värmas upp på nytt. Ventilationskanalen medför också en minskad flexibilitet när det gäller placeringen av fläkten.

En Witt köksfläkt med kolfilter använder istället så kallad recirkulation för att rena luften, vilket ofta är ett mer energisnålt alternativ än en frånluftsfläkt. Den smutsiga luften passerar då genom bland annat ett aktivt kolfilter och ett fettfilter där smuts, os och doftpartiklar fastnar, varpå den renade luften går tillbaka ut i rummet. Vill du inte nöja dig med enbart det ena eller det andra kan vissa Witt köksfläktar till och med användas både till frånluft och recirkulation.

Intern eller extern motor?

Hos oss kan du hitta en Witt köksfläkt med intern eller extern motor, men var uppmärksam på att en extern motor behöver placeras exempelvis på utsidan av huset eller på vinden. En Witt köksfläkt med intern motor är därför i de flesta fall enklare att installera.

Tveka inte att höra av dig till vår kundtjänst på tel 0770 17 10 17 eller [email protected] om du har frågor om våra produkter.

Favoriter

Stäng